Kreikassa maastopalot riehuvat jo toista päivää, eläinpelastuskeskuksen puolesta taistellaan Dorikon kylässä

Meteorologi Pekka Pouta päivittää Euroopan hurjan sääennusteen, joka "veti hiljaiseksi" 2:04
Katso video: Näin Euroopan pahalta näyttävä sääennuste on muuttunut.

Turkin ja Kreikan välinen rajanylityspaikka Ipsalassa on toistaiseksi suljettuna.

Kreikassa riehaantuneet maastopalot aiheuttavat lisää evakuointeja ja tiesulkuja, kertoo uutistoimisto AFP. Toista päivää jatkuneet maastopalot ovat levinneet ja voimistuneet entisestään Koillis-Kreikassa kovien tuulien levittämänä.

Maan pelastusviranomainen kertoi AFP:lle, että huomisen maanantain paloriski on suuri muun muassa Attikan niemimaalla, jossa sijaitsee Kreikan pääkaupunki Ateena.

Palomiehet ovat sammuttaneet yhteensä 53 maastopaloa edellisen 24 tunnin aikana.

Suurin palo Turkin ja Kreikan rajalla Koillisessa

Koillis-Kreikassa Alexandroupolin alueella syttyi varhain lauantaina suuri metsäpalo. Osa alueella sijaitsevista kylistä evakuoitiin varotoimenpiteenä. Palokunnan lisäksi sammutustöissä on auttanut myös Kreikan armeija.

AFP:n saamien tietojen mukaan palokunta kertoi, että lähellä Dorikon kylää on käynnissä erikoisoperaatio, jolla estetään tulipaloa pääsemästä kylän lähellä sijaitsevaan eläinpelastuskeskukseen. Keskuksessa on hoidettavana yli 80 eläintä.

Viranomaiset sulkivat Alexandroupolin alueen suuren valtatien sunnuntaina. Myös Turkin ja Kreikan välinen rajanylityspaikka Ipsalassa meni tien sulkemisen takia kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat