Mainos

Kreikan tukeminen närkästyttää suomalaispoliitikkoja

Vasemmistoliiton ja perussuomalaisten puheenjohtajat kritisoivat Kreikan tukemista.

Paavo Arhinmäen mukaan vasemmistoliitto ei pidä neuvoteltua tukea hyväksyttävänä. Hän ei usko, että tuet ovat eduskunnassa mikään läpihuutojuttu. Arhinmäen mielestä Kreikan aikaisemmat hallitukset ovat johdonmukaisesti sumuttaneet muita ja tästä sumutuksesta on saatava täysi selvyys ennen kuin tukea voidaan edes harkita.

Timo Soinin mukaan perussuomalaiset eivät hyväksy Kreikan tukipakettia sen paremmin Suomen eduskunnassa kuin Eurooppa-tasollakaan. Hänen mielestään Kreikka on ajettava ulos euroalueesta ja tuleva drakma devalvoitava 30-40 prosentilla ja EU hajautettava talous- ja vapaakauppaliitoksi.

Heinäluoma varoittaa sinisilmäisyydestä

SDP:n Eero Heinäluoma lupaa pääministeri Matti Vanhaselle (kesk.) ja valtiovarainministeri Jyrki Kataiselle (kok.) vihaisen vastaanoton Kreikan tukipaketin takia.

Suurimman oppositiopuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heinäluoma kirjoittaa blogissaan, että Kreikan tilanteen vakauttaminen on kaikkien eurooppalaisten etujen mukaista. Hänen mukaansa se ei voi kuitenkaan tapahtua sinisilmäisesti eikä hinnalla millä tahansa.

Väyrynen löysi syylliset

Kreikan tilanne herätti myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen (kesk.) vanhat euroantipatiat. Hänen mielestään euroalueen kriisin syypäät ovat Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ja entinen valtionvarainministeri Sauli Niinistö (kok.).

Väyrynen kirjoitti blogissaan, että Suomen hallitus Lipposen ja Niinistön johdolla halusi viedä Suomen EU:n ytimeen, jota oltiin muodostamassa Saksasta, Ranskasta, Italiasta ja Benelux-maista. Vanhat jäsenmaat eivät voineet hyväksyä jäävänsä ulkopuolelle, jos uudet pohjoiset jäsenmaat olisivat mukana, joten tehtiin poliittinen päätös laajan euroalueen muodostamisesta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.