Kovin helle hiipumassa – rajuja ukkosia tänään ja lähipäivinä

Kovimmat helteet hiipuvat keskiviikon jälkeen. Torstaina hellelukemiin päästään enää paikoin etelässä ja lounaassa. Sade- ja ukkoskuurot yleistyvät.

Tänään keskiviikkona lämpötilat ovat nousseet 30 asteen tienoille muun muassa Helsingin Kumpulassa, Porvoossa, Espoossa ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lapissa on ollut melko viileää.

– Voimakkaita ukkoskuuroja on tänäänkin liikkeellä iltapäivän ja illan aikana Etelä-Suomen sisäosissa, Länsi-Suomessa ja Keski-Suomessa. Salamointi ja rankat sateet ovat jo alkuviikolla aiheuttaneet ja voivat edelleen aiheuttaa taajamatulvia, sähkökatkoja ja tulipaloja. Myös rakeet ovat mahdollisia, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Torstaina hellelukemat ovat jo maltillisempia etelässä ja lounaassa. Sade- ja ukkoskuuroja tulee loppuviikollakin.

Perjantaina ja viikonloppuna lämpötilat ovat suuressa osassa maata poutaisilla ja aurinkoisilla alueilla yli 20 asteessa, myös Lapissa lämpenee viikonlopuksi. Sadekuurot painottuvat Etelä- ja Länsi-Suomeen. Sateessa lämpötilat laskevat.

Sateiden etenemistä voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet ja miten ukkonen syntyy:

Lue myös:

    Uusimmat