Kouvojen jenkit pelikieltoon tappelusta KooKoon kiekkoilijoiden kanssa

Kouvot on toistaiseksi asettanut pelikieltoon amerikkalaispelaajansa Daron Jenkinsin ja Troy Smithin. Pelikiellon syynä on poliisitutkinnassa oleva tappelunnujakka Kouvolan keskustassa sunnuntaita vasten yöllä.

Kouvojen puheenjohtajan Jorma Sirénin mukaan amerikkalaisten käytöksessä ei ole mitään puolustettavaa. Johtokunta päättää kokouksessaan pelaajiensa rangaistuksista.

- Pahimmassa tapauksessa heidän työsuhteensa Kouvoissa irtisanotaan, Sirén sanoo.
- Kyseessä on kaksi eri asiaa. Toinen on rikosoikeudellinen puoli, jota poliisi selvittää ja se menee omaa tahtiaan. Toinen on se mitä seura tekee. Meillä on selvät säännöt siitä miten edellytämme, että pelaajat käyttäytyvät myös kentän ulkopuolella, Siren sanoo.

KooKoon pelaaja teho-osastolle

Jenkins ja Smith ottivat sunnuntaita vasten yöllä Kouvolan keskustassa kadulla yhteen jääkiekon 1. divisioonan KooKoo:n pelaajien kanssa. Toisen koripalloilijoista epäillään lyöneen KooKoon Jari Raattamaa niin pahasti, että hän menetti tajuntansa. Hänet vietiin sairasautolla Kuusanksoken aluesairaalan teho-osastolle, jossa hän oli hoidossa vielä maanantaina.

Poliisi ei maanantaihin mennessä ollut ehtinyt kuulustella asianosasia. Sirénin mukaan seura kuuli pelaajiaan viikonloppuna. Myös KooKoo:n ja Kouvojen johtoelimet ovat käyneet neuvonpitoa asian tiimoilta ja pyrkineet selvittämään, mitä Kouvolan kävelykadulla mainittuna yönä tapahtui.

Vielä maanantaina tapahtumien kulku oli osin edelleen hämärän peitossa. Osapuolten kertomukset poikkeavat toisistaan jonkin verran, Sirén sanoo. Tiettävästi kuitenkin kaikki on saanut alkunsa sanaharkasta, jonka tummat amerikkalaiset ovat kokeneet rasistiseksi.

Nujakka syntyi Kouvolan kävelykadulla pankkiautomaatin luona. Jääkiekkoilijat pyrkivät tekemään tuttavuutta amerikkalaisten kanssa, mutta jenkit eivät seurasta välittäneet ja poistuivat paikalta autolla. Pian he palasivat kuitenkin takaisin, jonka jälkeen syntyi kohtalokas käsikähmä

Amerikkalaiset kertoivat Kouvojen johdolle, että he välttelivät kanssakäymistä kiekkoilijoiden kanssa, koska osa heistä oli tukevassa humalassa. Kiekkoilijat olivat juhlistaneet illan mittaa joukkuetoverinsa kihlajaisia.

Lue myös:

    Uusimmat