Mainos

Koulupoika löysi Suomelle uuden lintulajin

12-vuotias asikkalalainen koulupoika on tehnyt harvinaisen löydön Suomen lintulajeihin.

BirdLife Suomi -yhdistyksen mukaan Tuomas Meriläinen valokuvasi tänään kotipihallaan oudon näköisen tikan, jonka asiantuntijat pystyivät kuvasta määrittämään tammitikaksi (Dendrocopos medius). Lajia ei ole aikaisemmin havaittu Suomessa, vaikka joissakin vanhemmissa lintukirjoissa kummittelee sittemmin hylätty havainto 1940-luvulta.

- Tikka kävi äkkiä lintulaudalla jo toissa lauantaina, kertoo Tuomas Meriläinen.

Silloin ruokavieraan henkilöllisyys ei vielä selvinnyt. Kun lintu tänään iltapäivällä palasi ruokinnalle, nuori lintubongari lainasi äitinsä kameraa ja ehti ottaa linnusta muutaman kuvan.

Meriläinen on harrastanut pienestä pitäen lintuja ja tuntee tavalliset tikkalajit, mutta kyseinen lintu ei ollut pojalle entuudestaan tuttu.

Havaintoja jo viidestä uudesta lintulajista

BirdLife Suomen rariteettikomitea on hyväksynyt tänä vuonna Suomelle uutena lajina toukokuussa Mynämäeltä Virolahdelle matkanneen munkkikorppikotkan.

Käsittelemättä ovat vielä havainnot amerikantaivaanvuohesta Laukaassa, nokitaskusta Kristiinankaupungissa ja tundrakuikasta Järvenpäässä.

Mikäli nämä havainnot ja tuore havainto tammitikasta hyväksytään, maassamme on havaittu tänä vuonna peräti viisi uutta lajia. Näin luonnonvaraisten lajien yhteismäärä nousisi 465:een.

BirdLife Suomen rariteettikomitea tarkastaa Suomessa tehdyt valtakunnallisesti harvinaiset lintuhavainnot. Komitea arvioi, ovatko määritysperusteet riittävät ja onko lintu luonnonvaraisesti harhautunut Suomeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.