Koulukaranteenit saavat jatkoa: Helsingin Laakavuoren ala-asteen koulun oppilaita ja henkilökuntaa jää kotiin koronavirusaltistuksen vuoksi

Korona pähkinänkuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta 1:55
Korona pähkinän kuoressa – tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta

Helsingin Laakavuoren ala-asteen koulun luokkien 5A, 5B, 6A, 6B, 1–6C ja 1–6D oppilaita ja henkilökuntaa on asetettu altistuksen vuoksi kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.

Karanteeniin asetettuja oppilaita on 73 ja koulun henkilökuntaan kuuluvia 13. Koulussa on oppilaita yhteensä 253.

Koulu on auki perjantaina ja kaikki muut oppilaat, paitsi nyt karanteeniin asetut, tulevat perjantaina normaalisti kouluun.

Kotikaranteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä olla kontaktissa kodin ulkopuolisten ihmisten kanssa. HUS kertoi tiedotteessa, että karanteenin aikana oppilaat opiskelevat muun muassa etäyhteyksien välityksellä.

HUSin mukaan altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen.

Ensimmäinen koulukaranteeni päättyi eilen

Ensimmäinen koulukaranteeni tapahtui Helsingin Viikissä, jossa asetettiin noin sata alakoulun oppilasta neljältä eri luokalta karanteeniin sen jälkeen, kun yhdellä oppilaalla todettiin koronavirustartunta.

Terveysviranomaisten asettama karanteeni päättyi eilen. Aika on laskettu siitä, jolloin edellinen mahdollinen lähikontakti koronatartunnan saaneen kanssa on tapahtunut.

Suomessa useita karanteeneja

Koronaviruksen leviämistä on yritetty hidastaa karanteenin avulla muuallakin Suomessa. Kangasalla Pitkäjärven koulu suljettiin maanantaina, ja noin sata koulun kaikkiaan 500 oppilaasta asetettiin karanteeniin.

Karanteenissa on myös parikymmentä Tampereen yliopistolla koronavirukselle altistunutta. Myös Helsingissä yksityisissä juhlissa olleita henkilöitä on asetettu karanteeniin, kun yhdellä juhlien 60 vieraasta todettiin koronavirus juhlien jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat