Suomen ensimmäisen koronakoulun karanteeni päättyy: Viikin oppilaat palaavat kouluun torstaina

Viikissä heräsi epäily oppilaiden koronakaranteenin rikkomisesta – nyt rehtori kertoo, miten asiaan on reagoitu 8:45
MTV Uutiset Live vieraili perjantaina Viikin normaalikoululla, kun alueella liikkui huhuja siitä, että jotkut lapset olisivat rikkoneet koronakaranteenia.

Viikin normaalikoulun koronakaranteeni päättyy koulun osalta torstaina, kertoo johtava rehtori Tapio Lahtero MTV Uutisille.

Helsingin Viikissä asetettiin noin sata alakoulun oppilasta neljältä eri luokalta karanteeniin sen jälkeen, kun yhdellä oppilaalla todettiin koronavirustartunta.

Rehtori Lahteron mukaan terveysviranomaisten asettama karanteeni päättyy keskiviikkona kolmelta iltapäivällä. Aika on laskettu siitä, jolloin edellinen mahdollinen lähikontakti koronatartunnan saaneen kanssa on tapahtunut.

– Oppilaat palaavat kouluun torstaina ja opetus käynnistyy normaalisti, Lahtero kertoo.

Oppilailta kysellään tunnelmat

Aivan suoraan ei matematiikan kirjoja Lahteron mukaan kuitenkaan avata, vaan ensin käydään läpi oppilaiden tunnelmat ja mahdollinen tarve tukiopetukselle. Lahteron mukaan etäopetus on sujunut mallikkaasti.

Rehtorilla ei ole tietoa siitä, että kenenkään tarvitsisi jäädä kotiin koronaviruksen varalta keskiviikon jälkeen.

– On kuitenkin hyvä huomata, että kun on satakunta oppilasta, niin aina joku saattaa olla jostain syystä pois. Siellä voi olla vatsatautia tai muuta. Syitä on monia, Lahtero sanoo.

Viikon oppilaiden lisäksi toissa viikolla Helsingissä asetettiin karanteeniin yhden HJK:n juniorijalkapallojoukkueen pelaajat. Tartunnan saanut Viikin oppilas pelasi kyseisessä joukkueessa.

Suomessa useita karanteeneja

Koronaviruksen leviämistä on yritetty hidastaa karanteenin avulla muuallakin Suomessa. Kangasalla Pitkäjärven koulu suljettiin maanantaina, ja noin sata koulun kaikkiaan 500 oppilaasta asetettiin karanteeniin.

Karanteenissa on myös parikymmentä Tampereen yliopistolla koronavirukselle altistunutta. Myös Helsingissä yksityisissä juhlissa olleita henkilöitä on asetettu karanteeniin, kun yhdellä juhlien 60 vieraasta todettiin koronavirus juhlien jälkeen.


Lue myös:

    Uusimmat