Koti keittiössä Vuoden keittokirja 2004

Vuoden 2004 keittokirjaksi on valittu Hans VälimäenKoti keittiössä. Kunniamaininnan saivat Raku - japanilainen ruokakirja ja Isomummin keittiö. Suomen messujen järjestämän kilpailun tulokset julkistettiin Helsingissä Ruoka 2004 -messuilla.

- Nykyisin kaivataan entistä enemmän erikoiskirjoja, joissa on reseptien ohella tietoa ruuan taustoista, kertoi raadin puheenjohtaja Seppo Kalsta Suomen Gastronomien seurasta. Keittokirjoista haetaan kokonaisvaltaisia elämyksia ja visuaalisuutta. Voittajakolmikossa nämä kriteerit täyttyivät.

Kalstan mukaan voittajakirjoja ei ollut vaikeaa löytää, sillä kilpailuun osallistuneiden 38 kirjan taso oli kirjava. Etenkin monien käännöskirjojen käännöksissä oli parantamisen varaa. Ammattilaisten tulisikin tarkistaa käännösten sisältö ja soveltuvuus suomalaisten raaka-aineiden ominaisuuksia vastaaviksi.

Voittajakirja tehtiin neljässä päivässä Rivieralla

Voitokkaan Koti keittiössä -kirjan ruokaosiosta vastasi Hans välimäki, tekstistä Mikko Takala ja kuvista Sami Repo. Kirjan kustantaja on Otava. Välimäki yllätti yleisön kertomalla, että kirja tehtiin Rivieralla vain neljässä päivässä. Kirja ylsi ensimmäiselle sijalle selkeydellään, ajankohtaisuudellaan ja tyylikkyydellään. Sekä reseptit, tekstin sujuvuus ja kuvitus olivat kohdallaan.

Kunniamaininnan saivat kirjat, jotka eivät olleet tarpeeksi laajoja ollakseen Vuoden keittokirjoja. Raku - japanilainen ruokakirja vakuutti kuvillaan ja taitollaan. Kirjassa japanilaiset reseptit oli sovellettu Suomen oloihin sopiviksi. Kirja on Kimmo Jylhän, Magnus Weckströmin ja Pasi Kokonkäsialaa. Kirjan kustansi Otava.

Isomummin keittiö -kirjassa ruoka saa kasvot tarinoiden kautta. Kirjan teksti oli raadin mielestä sujuvaa ja herkullista. Kirjan kirjoittivat Kai Linnilä ja Hanna Pukkila ja kustantajana oli Helmi Kustannus.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja