Koti juhlakuntoon hetkessä – poimi helpot sisustusvinkit

Ensi viikonloppuna moni perhe järjestää juhlat kotonaan esimerkiksi lapsen valmistujaisten kunniaksi. Vaikka juhlajärjestelyt olisivat jääneet viime tippaan, ei ole syytä huolestua. Sisustussuunnittelija Raisa Myyryläinen kertoo, kuinka asuntoa voi koristella helposti ja edullisesti juhlateeman mukaan.

Juhlat tulossa ja asunto edelleen mullin mallin? Ei hätää. Muun muassa MTV3-kanavan Pientä mökkiremonttia -ohjelmasta tuttu sisustussuunnittelija Raisa Myyryläinen sanoo, että kodin saa laitettua juhlakuntoon melko helposti ja edullisesti hieman mielikuvitusta käyttämällä.

Tylsää tai ei, Myyryläisen mukaan kaikki lähtee siivouksesta. Kaikki turhat tavarat pitäisi raivata pois. Ne voi laittaa myös piiloon kaappeihin, jos aika ei riitä tavaroiden läpikäymiseen.

Siivous ja tavaroiden raivaaminen ei ole ainoa keino, jolla asuntoon saa luotua selkeyttä ennen koristelua.

– Valkoisilla tai vaaleansävyisillä pöytäliinoilla, tai jopa lakanoilla, saa luotua aika paljon selkeyttä sisustukseen, sanoo Myyryläinen.

Kantava teema löytyy kaapeista

Kun asunto on saatu järjestykseen, on aika keksiä juhlasisustuksen kantava teema.

– Ideaa ja teemaa voi lähteä hakemaan omista kaapeista. Teeman pohjaksi sopii esimerkiksi jokin kuosillinen astiasarja. Teemaa voi lähteä hakemaan myös serviettihyllyistä, josta löytyy todella paljon hauskoja kuoseja, Myyryläinen kertoo. 

Myyryläinen vinkkaa, että teeman pohjana voi käyttää helposti esimerkiksi Marimekon värikkäitä ja mielenkiintoisia kuoseja.

Kun teema on selvä, sen perusteella voi alkaa etsiä sopivan värisiä koriste-esineitä omista kaapeistaan. Esineitä voi kysyä lainaan myös kavereilta, tai etsiä esimerkiksi kirpputoreilta.

Koriste-esineiden lisäksi teeman perusteella voi etsiä juhlapöytään myös sellaisia ruokia, jotka sopivat teeman väreihin.

– Koristeeksi ja samalla tietenkin syötäväksi voi tuoda esimerkiksi mansikoita, appelsiineja, yrttejä, kiivejä tai mustikoita.

Karkeampi mustavalkoinen teema

Juhlateema voi siis syntyä oikeastaan minkä tahansa elementin ympärille. Jos kaapista sattuu löytymään vanha kuviollinen pöytäliina, johon ihastut, valitse muut koristeet liinan kuosin perusteella.

Myyryläinen vinkkaa, että juhlapöytää voi koristaa ja piristää halutessaan myös esimerkiksi kuviollisella tapettisuikaleella.

Mustavalkoisuus on karkeampi vaihtoehto juhlien teemaksi. Mustavalkoisuutta voi tuoda esille helposti serviettien ja pöytäliinoja väreissä 

– Tähän teemaan sopisi koristeiksi esimerkiksi kivet, ajopuut, simpukat ja takorauta. Ruokapöytään taas voisi tuoda lakriksia ja ruisleipää, ja todella simppelisti koristeltua kermakakkua, siten että juhlien värimaailma on yhtenäinen ja harmoninen, selittää Myyryläinen.

Kesäjuhliin sopivat Myyryläisen mukaan yleensä hienosti kukat ja maljakot. Maljakoita voi tuunata teeman mukaan, esimerkiksi maalaamalla.

– Asunto kannattaa koristella niin, ettei siellä olisi paljon pientä piperrystä, vaan selkeästi muutamia isompia, näyttävämpiä koristeita.

Lue myös:

    Uusimmat