Mainos

Kosovo saattaa julistautua itsenäiseksi runsaan viikon kuluttua

Aikataulu riippuu pitkälle siitä, kuka voittaa Serbian presidentivaalit. Tuoreiden mielipidemittausten mukaan kansallisradikaali Nikolic ja EU-tukija Tadic ovat hyvin tasaväkisiä ennen sunnuntaina järjestettävää presidentinvaalien toista kierrosta.

Veikkailut Kosovon albaanimaakunnan itsenäistymispäivästä kiihtyvät. Uutistoimisto Reutersin lainaamat poliittiset lähteet kertoivat tänään, että Kosovo julistautuu itsenäiseksi puolentoista viikon kuluttua, jos kansallismielinen Tomislav Nikolic sunnuntaina voittaa Serbian presidentinvaalit.

- Jos Nikolic voittaa, (itsenäiseksi julistautumisen) päivä on 9. tai 10. helmikuuta, korkea-arvoinen poliittinen lähde sanoi.

Jos länsimielinen presidentti Boris Tadic jatkaa Serbian johdossa, Kosovo lykännee itsenäistymisjulistustaan viikkoa myöhemmäksi helmikuun 17. päivän tienoille.

Tuoreiden mielipidemittausten mukaan Nikolic ja Tadic ovat hyvin tasaväkisiä ennen sunnuntaina järjestettävää presidentinvaalien toista kierrosta. Tänään julkaistussa kyselyssä Tadic sai 51,3 prosentin ja Nikolic 48,7 prosentin kannatuksen.

Ehdokkaiden erot ovat kuitenkin jääneet kyselyissä suurin piirtein virhemarginaalin piiriin, ja yli 20 prosenttia kieltäytyy sanomasta, ketä aikoo äänestää.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.