Koronavuosi opetti burnoutin kokeneen Sofia Arasolan pysähtymään: "Olen saanut aikaa pohtia, mitä haluan todella tehdä"

5:25
Tiesitkö? Näyttelijä Sofia Arasola on myös ammattitanssija – näin paljon rankat treenit kuluttavat.

Suositun Rantabaari-sarjan kolmas kausi starttaa Sub-kanavalla 15.3.

Näyttelijä Sofia Arasola nähdään MTV3-kanavalla Rantabaari-sarjan Lolan roolissa. Kolmannella kaudella roolihahmon elämä on jälleen hyvin vaihderikasta, sillä Lolan avioliitto kariutuu ja on käynnissä sinkkuvaihe.

– Kimppakämpässä ravaa jos jonkin näköistä miestä. Myös ystävyyssuhteissa on ongelmia ja Lolan ja Alissan välit menevät, Arasola paljastaa MTV Uutisille.

Rantabaarissa nähdään usein intiimikohtauksia ja katsojan silmin voisi ajatella, että nämä olisivat näyttelijälle haasteellisia. Arasola toteaa, että kohtauksiin on jo tottunut.

– Kyseiseen tyylilajiin kuuluu selkeästi tällaiset kohtaukset. En koe kuitenkaan niitä millään tavalla ahdistavina, sillä niihin mietitään tarkkaan koreografia ja ne ohjataan huolella. Niissä kohtauksissa ei tarvitse millään tavoilla improvisoida. Ne ovat hyvin mekaanisia eikä niissä millään tasolla tarvitse tunteiden viedä, Arasola naurahtaa.

Burnout

Arasola on paitsi näyttelijä, myös tanssija ja laulaja. Aikaa ennen koronaa töitä riitti niin paljon kuin jaksoi tehdä ja tämä ajoi hänet lopulta burnouttiin vuonna 2019.

Koronavuosi pakotti kuitenkin Arasolan viimeistään pysähtymään. Pandemian myötä Arasolan työt joko siirtyivät tai peruuntuivat, ja hänellä on ollut vuoden aikana hajanaista keikkaa. Arasola on joutunut tukeutumaan taloudellisen tilanteen tasapainottamiseksi liiton apuun.

Tilanteen negatiivisuudesta huolimatta hän näkee tilanteessa myös positiivista.

– Työn puolesta tämä on tosi kurja tilanne, mutta olen kasvanut tämän vuoden aikana paljon ihmisenä ja olen saanut aikaa pohtia sitä, mitä haluan todella tehdä.

– Olen oppinut pysähtymään ja ymmärtämään, että myös se on okei, Arasola jatkaa.

Jompikumpi vai kumpainenkin?

Arasolalla on tunne, että hän haluaa vastaedes keskittyä entistä enemmän draamaan ja näyttelemiseen, niin, että myös tanssi pysyy siinä jokseenkin rinnalla.

Häntä ärsyttää ajatus siitä, että taiteilijana hän voisi olla vaan jompikumpi.

– Se ärsyttää, kun saatetaan sanoa, että et voi olla molempia. En ymmärrä, sillä eiväthän tanssi ja näytteleminen syö laisinkaan tosiaan, Arasola ihmettelee.

Millainen oli Sofia Arasolan tie tanssijaksi? Entä kuinka paljon ammattitanssija kuluttaa ja mitä tulee syödä, jotta jaksaa? Katso haastattelu videolta!

Rantabaari 15.3. alkaen Sub-kanavalla kello 20.30 alkaen. Katsottavissa myös mtv-palvelussa sekä C Moressa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja