Koronavirukseen kuolleita jo yli tuhat – sairastuneita yli 42 000

8:16
Suomen Pekingin suurlähetystön lehdistösihteeri kertoo videolla koronaviruksesta Kiinassa suomalaissilmin.

Kiinassa koronavirukseen kuolleita on nyt yli tuhat. Hubein maakunnan viranomaiset ovat kertoneet yli sadasta uudesta kuolemantapauksesta.

Katso yllä oleva video: Suomen Pekingin suurlähetystön lehdistösihteeri kertoo koronaviruksesta Kiinassa suomalaissilmin.

Maakunnasta vahvistettiin myös lähes 2 100 uutta tartuntaa. Kun luku lisätään aikaisempiin tietoihin, ainakin yli 42 000 ihmistä on sairastunut virukseen Kiinassa.

Koronaviruksen uskotaan lähteneen leviämään Wuhanin kaupungissa Hubeissa sijaitsevalta torilta, jolla oli myynnissä villieläimiä.

Viruksen leviämisen seurauksena Kiina on päätynyt eristämään kokonaisia kaupunkeja.

Kiinan presidentti sairaalavierailulla hengityssuoja kasvoillaan

Kiinan presidentti Xi Jinping on vieraillut pekingiläisessä sairaalassa, jossa hoidetaan koronavirukselle altistuneita potilaita. Kyseessä oli presidentille harvinainen julkinen esiintyminen, kirjoittaa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Vierailullaan hengityssuojaa käyttänyt Xi kehotti päättäväisempiin toimiin viruksen kukistamiseksi.

Maan johtaja on pitänyt matalaa profiilia viikkojen ajan virustilanteen pahentuessa, BBC kirjoittaa. Kiinan johtoa on kritisoitu koronaviruksen vakavuuden väheksymisestä.

Kiukku on voimistunut varsinkin sen jälkeen, kun viruksesta varoittanut lääkäri Li Wenliang kuoli siihen aiemmin saatuaan tartunnan potilaaltaan.

Li joutui Kiinan viranomaisten silmätikuksi lähetettyään joulukuussa kiinalaisessa Weibo-viestisovelluksessa lääkäriryhmään viestin, jossa varoitti viruksen leviämisestä.

BBC:n mukaan maan hallinto on myöntänyt joitakin puutteita tilanteen hoidossa. Toisaalta Maailman terveysjärjestö WHO on kehunut joitakin Kiinan toimia, esimerkiksi laajoja karanteeneja.

Maailman terveysjärjestö WHO:n asiantuntijaryhmä saapui maanantaina Kiinaan tutkimaan virustilannetta. BBC:n mukaan ryhmän saapumislupaa neuvoteltiin Kiinan kanssa kaksi viikkoa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja