Koronan kolmas aalto voi olla liikaa Iranille, joka on jo entisestään murtumispisteessä – Arman Alizad MTV Uutisille: "Surullista, tätä Iran olisi viimeisimmäksi tarvinnut"

0:35
Iranin lohduton koronatilanne näkyy avaruuteen asti: tältä näyttää massiivisten joukkohautojen kaivuu.

Koronaviruksen aiheuttamat kuolemantapaukset ovat merkittävässä kasvussa Iranissa, jossa on käynnistynyt jo koronaviruksen kolmas aalto.

Guardian uutisoi, että viikon sisällä Iranissa on raportoitu suurimmat uhriluvut koko epidemian ajalta. Päivittäisten kuolonuhrien määrä on lähestynyt jo kolmeasataa. Samaan aikaan uudet koronatartunnat ovat maassa niin myös ennätyslukemissa.

Guardian luonnehtii Iranin olevan parhaillaan murtumispisteessä, sillä maahan kohdistetaan laajoja sanktioita ulkomailta, luottamus hallitukseen on mitätön ja maan sairaanhoitoyksiköt ovat jo entisestään ääriään myöten täynnä. Koronan kolmas aalto voi olla liikaa.

Arman Alizad: Iranilaisilla oli vaikeaa jo ennen koronavirusta

Iranilaissyntyinen toimittaja ja juontaja Arman Alizad kertoo MTV Uutisille, että uutiset Iranista kuulostavat hyvin surullisilta:

– Tiedän kuinka kurjasti siellä asiat ovat. Luokkaerot ovat suuret, on epätasa-arvoa, ihmiset ovat tyytymättömiä tilanteeseen ja hallitukseen. Vallankumouksen alta itsekin lähteneenä tiedän tämän, Alizad kertoo.

Alizad toteaa, että Iran on vilkas maa, jossa on valtavasti ihmisiä. Tarvittava tieto koronavirukseen liittyen ei välttämättä tavoita kaikkia.

Alizad kertoo, että osa iranilaisista hyväosaisista pääsee erittäin hyvätasoiseen hoitoon ja kalliin huippulääkärin saa tilattua vaikka kotiin. Valtaosa kansasta elää kuitenkin aivan toisenlaista todellisuutta. Vaikka korona voi iskeä kehen tahansa, niin heikoimmassa asemassa olevat joutuvat kärsimään eniten.

– Kun ajattelee, kuinka surkea Iranin tilanne oli jo ennen epidemiaa, niin korona on aivan viimeinen asia mitä maa olisi tarvinnut. Ihmisillä oli jo entisestään vaikeaa. Maassa jyllää käsittämätön inflaatio ja terveydenhuolto on ongelmissa ja sitten tulee tällainen, hän pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja