Koronakriisi jatkaa iskuaan Yhdysvaltojen talouteen – Wall Streetillä yli neljän prosentin laskupäivä, työttömien määrä kasvaa

Toinen vuosineljännes alkoi Wall Streetillä yhtä synkästi kuin edellinen päättyi. Pörssikurssit sukelsivat jälleen koronaviruskriisin edetessä Yhdysvalloissa.

Kaikki New Yorkin pörssin kolme keskeistä indeksiä, Dow Jones, S&P 500 ja Nasdaq, putosivat keskiviikkona 4,4 prosentilla.

Tammi-maaliskuussa indeksit laskivat noin 20 prosenttia, mikä on suurin pudotus vuosikausiin. Pudotus on vieläkin jyrkempi helmikuulta, jolloin indeksit kävivät ennätyslukemissa.

Keskiviikkona koronatilanne synkkeni jälleen Yhdysvalloissa, jossa terveysviranomaiset varoittivat että virus voi vaatia jopa 240 000 ihmisen hengen. Kuolleita on tällä hetkellä yli 4 700. Presidentti Donald Trump varoitti kansalaisia sanoen, että edessä on kovia aikoja.

Suuri osa yhdysvaltalaisista elää nyt tiukkojen rajoitusten alla, kun osavaltio toisensa jälkeen määrää ihmisiä pysymään kotona.

Talouden ollessa pysähdyksissä työttömien määrä Yhdysvalloissa kasvaa nopeasti. Keskiviikkona saatiin jälleen uusia ikäviä lukuja, kun yksityisen sektorin työpaikat vähenivät 27 000:lla. Pudotus oli ensimmäinen sitten syyskuun 2017, ja ekonomistien mukaan lukema on todellisuudessa vielä pahempi. Työllisyystilanne heikkeni nopeasti aivan kuukauden viime päivinä, mikä ei vielä näy tilastoissa.

Myös Yhdysvaltojen teollisuustuotanto supistui maaliskuussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja