Korona vei 28-vuotiaan sumopainijan Japanissa

Varsin nuori sumopainija on kuollut koronavirukseen Tokiossa. Japanin sumoliitto kertoi Shobushi-nimisen painijan kuolemasta keskiviikkona.

Koronavirus koetteli 28-vuotiasta Shobushia yli kuukauden. Shobushilla nousi kuume huhtikuun alkupäivinä, mutta hänen oli vaikea päästä hoitoon, kun puhelinlinjat olivat jatkuvasti varattuna. Pääsyä sairaalahoitoon viivästytti myös se, että urheilija käännytettiin useista sairaaloista toisaalle. Hän pääsi lopulta sairaalaan 8. huhtikuuta.

Voimakkaista oireista kärsineen Shobushin ensimmäiset koronatestit olivat negatiivisia ennen kuin hän antoi positiivisen näytteen 10. huhtikuuta. Tehohoitoon hänet siirrettiin reilun viikon kuluttua tästä.

Sumopiireissä on tavattu useita ottelijoiden, valmentajien ja seurajohtajien koronatapauksia.

Sumopainin kilpailukauden piti alkaa Japanissa toukokuussa, mutta kauden avausta on siirretty koronapandemian takia. Maaliskuun kevätturnaus järjestettiin Osakassa yleisöltä suljettuna tapahtumana, ja kilpailukautta käynnistellään uudestaan kesäkuussa.

Japanin koronatilanne on edelleen suhteellisen hyvä. Maan 126,5 miljoonan väestössä oli todettu Worldometerin mukaan vajaat 16  000 tartuntaa keskiviikkoon mennessä. Koronan uhreja oli 657 eli viisi tapausta miljoonaa japanilaista kohden.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja