KooKoolta kova kaappaus – nuorten maailmanmestari palaa SM-liigaan

Kouvolan KooKoo on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Joni Tuulolan kanssa. Vuonna 2016 nuorten maailmanmestarijoukkueessa pelanneen Tuulolan sopimuksessa on NHL-optio, joka on voimassa vuoden loppuun saakka.

Tuulola, 24, siirtyy Kouvolaan Pohjois-Amerikasta, Chicago Blackhawksin organisaatiosta, jossa hän kiekkoili kaksi edellistä kautta. NHL-otteluita Tuulola ei päässyt pelaamaan, mutta AHL-joukkue Rockford IceHogsin paidassa otteluita kertyi runkosarjassa yhteensä 110 ja pudotuspeleissä neljä.

Hämeenlinnalaislähtöinen Tuulola edusti SM-liigassa viimeksi Vaasan Sportia kaudella 2017-2018, jolloin hän kirjasi 58 runkosarjan ottelussa tehot 7+23. Kauden päätteeksi Tuulola matkasi Pohjois-Amerikkaan ja pelasi Rockfordissa jo kauden viimeisissä otteluissa. SM-liigassa Tuulola on aiemmin pelannut myös HPK:ssa. Kaikkiaan hän on pelannut SM-liigassa liki 200 ottelua.

– Tuulola on ikäisekseen ehtinyt kokea jo paljon. Hänellä on ennakkoluuloton ja rohkea peliote, joten hän sopii erinomaisesti joukkueeseemme, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen sanoo KooKoon tiedotteessa.

Tuulola sanoo odottavansa jo innolla uuden kotiyleisön edessä pelaamista.

– On hienoa tulla juuri Kouvolaan. Kun aloin tarkastelemaan vaihtoehtoja tulevalle kaudelle, KooKoo tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Varmistuin valinnastani heti, kun olin keskustellut päävalmentaja Jussi Ahokkaan kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja