Konkurssien määrä romahti koronavuonna – yritysten hätäapu päättyy pian

Hallitus valmistelee konkurssilaille lisäaikaa – asiantuntija pelkää, että"tekohengitys"johtaa tuhansiin konkursseihin 2:32
Hallitus valmistelee konkurssilaille lisäaikaa – asiantuntija pelkää, että "tekohengitys" johtaa tuhansiin konkursseihin

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni viime vuonna lähes viidenneksellä, kertoo Tilastokeskus. Vireille pantujen konkurssien määrä väheni kaikilla päätoimialoilla.

Asiaan on vaikuttanut se, että koronan vuoksi yritykset ovat saaneet suojaa velkojiltaan. Suoja päättyy helmikuussa.

Myös yrityssaneerausten määrä väheni viime vuonna edellisvuodesta. Pudotusta tuli yli kahdeksan prosenttia.

Tilastokeskus huomauttaa, että konkurssien vireille pano ei tarkoita konkurssiin menoa sanan varsinaisessa mielessä.

Konkurssi on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken. Konkurssi voi myös raueta, jos yritys ei edes kykene menemään konkurssiin.

Vähennystä eniten palveluissa

Viime vuonna pantiin vireille 2  135 konkurssia, mikä on 488 konkurssia vähemmän kuin toissa vuonna. Lukumääräisesti eniten vireille pannut konkurssit vähenivät muiden palvelujen päätoimialalla, jossa konkurssien määrä oli 700.

Muut palvelut käsittävät muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Suhteellisesti eniten vireille pannut konkurssit vähenivät kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialalla.

Lue myös:

    Uusimmat