Konkurssien määrä jatkoi kasvuaan lokakuussa – näillä aloilla niitä tehtiin eniten

Rakennusliikeitä menee konkurssiin kuin sieniä sateella. Mikä on tulevaisuus? 3:13
Rakennusliikeitä menee konkurssiin kuin sieniä sateella. Mikä on tulevaisuus?

Lokakuussa pantiin vireille 269 konkurssia, mikä on lähes neljänneksen enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Tilastokeskus kertoo, että henkilötyövuosien määrä lokakuussa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1  164.

Eniten konkurssiin haettuja yrityksiä oli muiden palveluiden toimialalla. Yhteensä näitä yrityksiä oli 89. Muihin palveluihin luetaan muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminta, kiinteistöalan toiminta, koulutuspalvelut sekä terveys- ja sosiaalipalvelut. Rakentamisen alalta konkurssiin haettiin 64 yritystä.

– Lokakuussa konkurssiin haetuista yrityksistä 234 oli osakeyhtiöitä, 26 luonnollisia henkilöitä ja 5 avoimia yhtiöitä tai kommandiittiyhtiöitä. Loput 4 konkurssihakemusta kohdistuivat muille oikeudellisille muodoille kuten asunto-osakeyhtiöille ja osuuskunnille, Tilastokeskus kertoo tiedotteessa.

Viimeisimmän 12 kuukauden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä on ollut 20 prosenttia enemmän kuin sitä edeltäneen 12 kuukauden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat