Kommentti: Myrsky sekoitti Flow-lauantain – järjestyksenvalvojat kehottivat festarikansaa lähtemään kotiin

Viikonloppuna järjestetty Flow oli yllätyksiä täynnä. Kiira-myrsky sekoitti niin festarikansan kuin tapahtuman tiedotuksenkin.

Viikonloppuna järjestetty Flow-festivaali joutui lauantaina myrskyn silmään. Lauantaina päivällä Flow’n tiedotus varoitteli festarikävijöitä mahdollisesta myrskystä Facebook-sivuillaan. Alueella oli tehty muutoksia ja karsittu esimerkiksi osa koristeista pois.

Festarikansakin oli varmasti osittain valmistautunut myrskyyn, mutta monelle myrskyn laajuus ja voimakkuus tuli silti täytenä yllätyksenä. Itse jätin valmistautumisen puolitiehen enkä pakannut edes sadetakkia mukaan. Ajattelin, että kyllähän tässä ehtii sellaisen vielä ostaa ennen myrskyä. Toisin kävi.

Kello 19.05 taivas repesi Suvilahdessa. Ihmiset kiljuivat ja juoksivat, ruokakojut ja baaritiskit sulkivat luukkunsa. Itse yritin hakea suojaa ystäväni kertakäyttösadetakin alta ja juosta samalla sadesuojaan. Pian olimme sulloutuneena erääseen telttaan kymmenien muiden kanssa. Noin viiden minuutin kuluttua järjestyksenvalvoja käski meidät ulos teltasta. Ymmärrettävää toki, sillä kovan tuulen vuoksi teltta ei varmastikaan olisi ollut turvallisin paikka olla.

Sen sijaan ihmetystä aiheutti se, että muutaman järjestyksenvalvojan mukaan tapahtuma olisi nyt ohitse. Kaverini tiedusteli tilannetta tarkemmin ja sai vastauksesi, että nyt kannattaisi vain lähteä kotiin, koska ”eihän tässä sateessa paljon biletetä”.

Siinä tilanteessa, likomärkänä ja myrskystä tyrmistyneenä olimme uskoa järkkäreiden ohjeita, kunnes päätimme jäädä seuraamaan tilannetta. Hyvä niin, sillä kohta päälavalla tiedotettiin, että Flow jatkuu, vaikka toistaiseksi kukaan ei esiinnykään. Illan edetessä ja sadepilvien väistyessä, keikat jatkuivat päälavalla ja osassa teltoista normaalisti. 

Myrskylle ei voi mitään, mutta tiedottamiseen olisin kaivannut johdonmukaisuutta niin kentältä olevalta henkilökunnalta kuin tiedotustiimiltä. Flow’n Facebook-sivuilla kehotettiin kuuntelemaan järjestyksenvalvojien ohjeita, mutta jos olisin tehnyt niin, olisi minulta jäänyt näkemättä illan osalta monta mahtavaa keikkaa.

Tiedotuksen sekavuutta lukuun ottamatta Flow onnistui tänä vuonna muutoin järjestelyissä – melkeinpä kiitettävästi. Järjestäjät olivat selvästi panostaneet viime vuotta enemmän siihen, että kävijöiden olisi helppoa liikkua ja mukava viettää aikaa alueella. Bajamajoja ja vesipisteitä oli enemmän kuin viime vuonna, sillä metrien pituisia jono ei ainakaan oman kokemukseni perusteella päässyt syntymään.

Sen sijaan jonoja syntyi erityisesti sisäänpääsyporteille. Pahimmillaan sisään sai jonottaa yli puoli tuntia. Laukkujen tarkastaminen oli hidasta ja hyvin perusteellista. Perusteellisuus ja huolellisuus ovat hyvä asia, mutta porteille olisi kaivattu selvästikin enemmän henkilökuntaa. 

Mikäli Flow ottaa onkeensa näistä parannusehdotuksista, saamme nauttia ensi elokuussa täydellisyyttä hipovasta festarista, jossa viihtyy vaikka hirmumyrskyssä.

Lue myös:

    Uusimmat