Kommentti: Kärppien flopissa koominen sivujuonne – Mikko Manner veti oudon esityksensä överiksi

3:50
Kärppien päävalmentaja otti kauden päätöshaastattelussa saman linjan kuin koko kautena.

Kärppien kausi SM-liigassa oli lähtökohtiin ja seuran resursseihin nähden surkea epäonnistuminen. MTV Urheilun Marko Leppäsen mielestä kaiken kruunasi päävalmentaja Mikko Mannerin koko kauden jatkunut surkea valitusvirsi. 

Flagellantit elivät 1200–1400-luvuilla. Uskonnollisen liikkeen jäsenet ruoskivat kehoaan nahkaremmeillä kuolettaakseen synnin aiheuttaman turmeluksen. He pyrkivät sisäiseen rauhaan itseään kiduttamalla. 

Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerista on tullut flagellanttien moderni versio. Hän on koko kauden aikana ruoskinut itseään, onneksi tosin vain verbaalisesti. 

Kuinka monta kertaa hän onkaan tappion jälkeen vastustajan ylistämisen lisäksi ottanut kaikki epäonnistumiset omaan piikkiinsä. 

Tyyli tuntui aluksi piristävältä ja raikkaalta. Alkuperäinen ajatus on varmasti hyvä ja puhdas, mutta överiksi meni. 

Enää olisi puuttunut, että Manner olisi nostanut käden pystyyn ja ilmoittautunut syylliseksi koronaan, Pohjanmaan takatalveen ja maaseudun autioitumiseen. 

Valmentajat ovat perinteisesti olleet hyviä ottamaan kunnian menestyksestä itselleen. Manner on luonut uuden, täysin vastakkaisen tyylisuunnan. 

Manner jatkoi valitsemallaan tiellä loppuun asti. Hän toisti HIFK-tappion jälkeen moneen otteeseen C Moren haastattelussa, ettei pystynyt valmistamaan joukkuetta riittävän hyvin. Olipa vielä teettänyt vääränlaisia harjoitteitakin. 

Mannerin linjan on pakko olla tietoinen vaikutusyritys ja mediastrategia, koska edes Da Vinci -koodissa kuristusköyttä käyttävä munkki Silas ei rankaise itseään yhtä paljon. 

Hyvä valmentaja osaa ottaa hädän hetkellä huomion itseensä ja antaa pelaajille työrauhan, mutta illasta toiseen jatkuva itsensä syyllistäminen jättää jo koomisen sivujäljen. 

Kuten Lasse Kukkonenkin totesi, katseita pitäisi kääntää enemmän Kärppien pelaajiin. 

Mikko Manner on loistava jääkiekkovalmentaja, joka on kammennut itsensä Kärppien menestysvuosien aikana suomalaiskoutsien eturiviin. Hän on helposti lähestyttävä moderni valmentajatyyppi, jolla on vielä paljon ammennettavaa suomalaisen jääkiekon eteen. 

Ehkä kyseessä oli jonkin sortin väsymys, joka ajoi outoon puolustusreaktioon. 

Et sinä Mikko ole mitään väärää ole tehnyt. Joskus vaan jääkiekkojoukkueet pelaavat vähän huonommin kuin haluaisi. 

Joten jos nyt jätettäisiin ne slaavilaiset itkuvirret vähemmälle, pantaisiin se verbaalinen nahkaruoska komeroon ja mentäisiin pienen kauden jälkeisen Juti-grillauksen jälkeen taas rinta kaarella eteenpäin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja