Kommentti: Axl Smithin puolustajat, miksi vähättelette nöyryytettyjä naisia?

Facebookissa ja netin keskustelupalstoilla on viime päivinä ollut outoja mielipiteitä. Tämä ei tietenkään ole uutinen. Kaikki netissä keskustella yrittäneet tietävät, miten kummallista tavaraa siellä tulee joskus vastaan.

Ei siis pitäisi yllättyä vieraistakaan ajatuksista. Mutta ihmettelen silti tapaus Axl Smithin herättämiä reaktioita.

Tarkoitan vaatimuksia tapaus Smithin uutisoinnin lopettamisesta. Niitä puheenvuoroja, joissa vähätellään tapahtunutta ja tapauksen merkittävyyttä. Puheenvuoroja, joissa annetaan ymmärtää kuvattujen naisten olevan vain julkisuudenkipeitä, ja että he saivat mitä ansaitsivatkin. Puheenvuoroja, joissa annetaan ymmärtää Smith-uutisoinnin olevan jostain muusta pois.

Tarkoitan nöyryyttävän teon kohteeksi joutuneiden uhrien vähättelyä.

Sillä tätä Smithin puolustelijat tekevät, mitätöivät näiden naisten kokemaa syvää loukkausta. Vaikka poliisi vielä puhuukin epäilystä, on Smith itse myöntänyt teon. Onko salakuvattu vai ei, siinä ei pitäisi olla enää mitään epäselvää.

Motiivista hänellä on oma versionsa, mutta väite itsensä suojelemisesta valvontakameroilla, on päivä päivältä kyseenalaisempi.

"On hirveää olla mukana tällaisessa sopassa"

Naisia on kohdeltu yksiselitteisesti väärin. Esimerkiksi näin kokee asian MTV:lle eilen puhunut Smithiä tapaillut nainen:

– Ulkopuolisten on vaikea nähdä, millaista on olla meidän naisten asemassa. On hirveää olla mukana tällaisessa sopassa. Jos hän on salakuvannut minua, se loukkaa syvästi ihmisarvoani.

Toivon, etten näe kenenkään enää kirjoittavan enää yhtään häntä halventavaa viestiä. Uskon toisin.

Keskustelu Smithin itsensäkin myöntämästä kuvaamisesta ei ole jäänyt tietenkään vain nettiin. Esimerkiksi räppäri Mikael Gabriel muistutti eilen Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa, että tästäkin asiasta saa olla eri mieltä kuin valtavirrassa ollaan. Että niin kauan, kun kaikki tiedot asiasta eivät ole pöydällä, emme voi tietää, kuinka asiat todellisuudessa ovat.

– Puhutaan Axl Smithistä tai kenestä tahansa, niin jengin virheisiin ja ratkaisuihin on tarinat takana. Me ei tiedetä täysin tarkkaan, mitä faktoja on pöydällä ja miten asia on mennyt, Gabriel sanoi.

Näin Mikael Gabriel otti kantaa salakuvauskohuun (kohdasta 7.42 alkaen)


Olen täysin samaa mieltä siitä, että mielipiteiden pitää perustua faktoihin.

Velvollisuutemme mediana on nämä faktat tuoda ilmi, jotta mielipiteet voivat perustua totuudelle. Ennen kuin avoimiin kysymyksiin on vastattu, emme voi uutisointia lopettaa.

Olisi kaikkien etu, että Axl Smith astuisi rehdisti esiin vastaamaan seuraaviin asioihin:

1. Kuinka moni nainen on joutunut videoiduksi?

2. Mikä kuvaamisen oikea motiivi on ollut?

3. Kuka on mystinen Peter?

4. Miksi hän ei ole arvostanut naisten oikeutta yksityisyyteen?

5. Onko hän puhunut totta kanssaan tekemisissä olleille naisille, jotka ovat huolissaan mahdollisista videoista?

6. Ja viimeiseksi, onko joku muu mahdollisesti nähnyt videot?

Kirjoittaja on MTV.fin etusivun toimituksen vastaava tuottaja

Lue myös:

    Uusimmat