Mainos

Kolmekymppistä espoolaismiestä epäillään 52 eri lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta – lähestyi tyttöjä sosiaalisessa mediassa

8:09
Video: Huomenta Suomessa keskusteltiin seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijöistä.

Poliisi epäilee noin 30-vuotiasta espoolaismiestä yhteensä 52 eri lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta, Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa.

Tapauksen esitutkinta on valmistunut. Poliisin mukaan tutkinnassa selvisi, että mies oli lähestynyt 9-15-vuotiaita tyttöjä sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa ja Snapchatissa.

Poliisi epäilee, että mies oli lähetellyt uhreille seksuaalissävytteisiä viestejä ja pyytänyt video- ja kuvamateriaalia sekä lähettänyt sellaista itse.

Epäilty ei poliisin mukaan ole tavannut lapsia kasvokkain.

"Toivon, että vanhemmat keskustelevat lasten kanssa"

Hyväksikäyttöjen epäillään tapahtuneen vuosina 2018 ja 2019. Tapauksia ryhdyttiin tutkimaan, kun yksi lapsista otti poliisin yhteyttä.

Poliisi on huolissaan siitä, että suurin osa uhreiksi epäillyistä lapsista jätti kertomatta yhteydenotoista tai viestittelystä aikuisille.

– Toivon, että vanhemmat keskustelevat lasten kanssa siitä, kuinka sosiaalisen median palveluissa tulee toimia, ja etenkin siitä, mitä tehdä, jos aikuinen henkilö lähestyy lasta niin sanotusti omituisilla viesteillä. Lapsia tulee kannustaa kertomaan välittömästi tapahtumista luotettavalle aikuiselle, joka voi auttaa käsittelemään asiaa ja ottaa tarvittaessa yhteyttä poliisiin, tutkinnanjohtaja Max Bock kommentoi poliisin tiedotteessa.

Epäilty on ollut vangittuna maaliskuun 2019 alusta alkaen. Häntä epäillään kaikkiaan 12 törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, 39 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä kahdesta lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja