Kolme kuumaa tapaa piristää seksielämää – mikä on suosikkisi?

Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja vain teoriassa 0:31
KATSO MYÖS: Nämä seksiasennot kuulostavat hyviltä, mutta käytäntö voi osoittautua hankalammaksi.

Miten seksielämää voisi piristää? Kokeile näitä vuoden 2023 seksitrendeiksi povattuja vinkkejä.

Miten piristää seksielämää vuonna 2023? Glamour-lehden haastattelema seksi- ja parisuhdeasiantuntija Kate Moyle povasi tietyistä asioista tämän vuoden seksi-ilmiöitä. Tässä niistä muutama.

Ylistysfetissi

Onko sinullakin ylistysfetissi? Moyle povaa ylistysfetissistä yhtä vuoden 2023 seksitrendeistä – ja ainakin TikTokissa ollaan jo sytytty ajatukselle. Videot aihetunnisteella #praisek1nk ovat keränneet yhteensä satoja miljoonia katselukertoja.

Mutta mitä ylistysfetissi oikeastaan tarkoittaa? Termillä kuvataan käytännössä kehuista ja ylistyssanoista kiihottumista – niin seksin aikana kuin sitä ennenkin. Jos sinulla on ylistysfetissi, saattavat lausahdukset, kuten "hyvä tyttö/poika", "sinun [jokin kehonosa] on täydellinen" tai "pidän siitä, kun teet noin", kiihottaa seksuaalisesti. 

Ylistyslauseita kannattaakin kokeilla kumppaniin – olipa fetissiä tai ei, kehut tuntuvat aina hyvältä!

Seksi ilman yhdyntää

Vuonna 2023 seksiä kannattaa ajatella muunakin kuin yhdyntänä, eng. intercourse. Termi outercourse viittaa seksiin, jossa tapahtuu kaikkea muuta, mutta ei yhdyntää. Koskettelu, suutelu, kiusoittelu ja hierominen ovat kaikki hyviä keinoja tuottaa nautintoa niin itselle kuin kumppanillekin.

– Erogeenisten alueiden tutkimiseen keskittyminen korostaa seksin nautintoa ja leikkisyyttä laajentaen painopisteen yhdynnästä eteenpäin, Moyle huomauttaa.

Moylen mukaan huomion siirtäminen pois yhdynnästä auttaa myös tutkimaan tuntemuksia klitoriksella.

Päivitetty lähetyssaarnaaja

Lähetyssaarnaaja-seksiasento tuskin koskaan tulee menettämään suosiotaan, onpa sen nimennyt suosikikseen jopa aikuisviihdetähti Asa Akira, jonka luulisi tietävän, mistä puhuu. Valitettavasti asennon mukana kulkee sen "tylsän seksiasennon" mainetaakka. Mutta turha kuvitella, ettei seksiasentojen klassikkoa voisi hieman päivittää mielenkiintoisemmaksi, jos siltä tuntuu. 

Moyle ehdottaa, että vuonna 2023 lähetyssaarnaajaa voi päivittää esimerkiksi seuraavin keinoin: pidä tarkoituksellinen katsekontakti kumppaaniisi, keskity kaikkiin erogeenisiin alueisiin ja synkronoi hengityksesi kumppanin kanssa leikitelläksenne hieman tantrisen seksin kanssa. Muista myös, että pienellä tekniikkamuutoksella saa lähetyssaarnajasta tutkitusti tehokkaan oikopolun kohti naisen orgasmia. Testaa myös muut vinkit, joiden avulla lähetyssaarnaajasta saa entistä kuumemman.

Katso myös: Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta kuvailee. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat