Olethan kertonut tämän kehun kumppanillesi? Tietää enemmän orgasmeja ja muutenkin nautinnollisempaa seksiä

Kohteliaisuudet tuntuvat aina mukavilta, mutta eräällä tietyllä kohteliaisuudella on valtava vaikutus seksielämään, kertoo tutkimus.

Oletko kertonut kumppanillesi, että olet hulluna hänen vartaloonsa? Kannattaisi, sillä kumppanin vartalon kehuminen voi tehdä seksistä nautinnollisempaa, kertoo Journal of Sex & Marital Therapy -julkaisussa esitelty tutkimus. Tutkimuksesta uutisoi Health.com.

Tutkimukseen osallistui 244 naista, iältään 18–30-vuotiaita. Heiltä kysyttiin kysymyksiä heidän kehonkuvastaan ja seksielämästään. Kaikki naiset olivat olleet parisuhteessa vähintään kolme kuukautta ja seksuaalisesti aktiivisia edellisen kuukauden aikana.

Enemmän orgasmeja, jos kumppanin kokee kiihottuvan omasta vartalosta

Ensin naiset arvioivat sitä, kuinka paljon he omaa kehoaan arvostivat. Heitä pyydettiin arvioimaan, kuinka paljon he samaistuivat lauseisiin, kuten "tunnen oloni hyväksi vartalossani" tai "kunnioitan vartaloani". Seuraavaksi he arvioivat lauseita, kuten "vartaloni tuntuu hyvältä kumppanistani".

Sitten naisilta kysyttiin heidän seksielämästään ja siitä, kuinka usein he tunsivat seksuaalista halua. Naisilta kysyttiin heidän kiihottumisestaan, orgasmeistaan ja kokemastaan seksuaalisesta nautinnosta. Naiset arvioivat myös parisuhdetyytyväisyytensä kaikkinensa.

Selvisi, että mitä enemmän naisesta tuntui siltä, että hänen kumppaninsa arvostaa hänen vartaloaan, sitä tyytyväisempi hän oli seksielämäänsä ja ylipäätään koko parisuhteeseen. Ne, jotka kokivat kumppaninsa taholta enemmän vetoa, kiihottuivat enemmän ja saivat enemmän orgasmeja. Seksielämä oli siis kaikkinensa parempaa.

Luottamus kaiken A ja O

Yhteys löytyi myös sen välillä, paljonko nainen arvosti omaa vartaloaan ja kuinka paljon hän koki kumppaninsa arvostavan sitä. Ne naiset, jotka olivat itsevarmoja oman vartalonsa shteen, kokivat myös kumppaninsa tuntevan vetoa heitä kohtaan. Naisen oma kehonkuva ei kuitenkaan ollut niin suuri ennusmerkki seksuaalisesta nautinnosta kuin se, miten hän koki kumppaninsa näkevän vartalonsa.

Tutkijoiden mukaan tulokset saattavat liittyä luottamukseen. Seksin aikana ihminen on haavoittuvainen, joten luotto siihen, että kumppani on kiihottunut omasta alastomasta vartalosta saa olon itsevarmemmaksi – ja seksin nautinnollisemmaksi.

Kumppanille kannattaa siis kertoa selvästi, kuinka paljon hänen vartalonsa kiihottaa. Vaikutusten pitäisi näkyä vällyjen välissä!

Lue myös:

    Uusimmat