Koko elämänsä ravintola-alalla työskennellyt Tiina, 52, sai pysäyttävän puhelun viime viikolla – "Siinä meni 15 minuuttia ennen kuin ymmärsin, mitä oli tapahtunut"

5:05
Keväällä alkanut lomautus vaihtui irtisanomislappuun – koko elämänsä ravintola-alalla työskennellyt Tiina, 52, sai potkut

Ravintola-alalla vallitsevaan ahdinkoon ei näy loppua, sillä hallitus päätti eilen uusista ravintoloihin kohdistuvista rajoituksista.

Iso osa alan työntekijöistä on ollut viime keväänä alkaneen koronapandemian takia pitkiäkin aikoja lomautettuna, mutta jotkut on jo ehditty irtisanoakin.

Yksi irtisanotuksi tulleista on Keravalla asuva Tiina Riihimäki, 52, joka sai kuulla ikävät uutiset viime viikolla työantajaltaan Compass Groupilta. Yhtiö tuottaa muun muassa ravintolapalveluita. 

– Maaliskuussa alkoi pitkä lomautus, jonka oli tarkoitus jatkua joulukuuhun saakka. Viime torstaina tuli soitto asiakkuuspäälliköltä ja tämän viikon maanantaina kävin kirjoittamassa irtisanomislaput, lounasravintolassa viime ajat työskennellyt Riihimäki sanoo. 

Riihimäki kertoo työskennelleensä ravintola-alalla koko ikänsä. Alalle vetivät aikoinaan muun muassa ihmisläheisyys ja asiakaspalvelu.

– Rakastan asiakaspalvelua ja se on lähellä sydäntäni.

"Nyt haloo päättäjät"

Irtisanotuksi tuleminen on Riihimäen mukaan iso kolaus, jonka syitä on vaikea ymmärtää. 

– Olin mökillä, kun minulle soitettiin. Siinä meni 15 minuuttia ennen kuin ymmärsin, mitä oli tapahtunut. Olen perustellut tätä itselleni sillä, että syy ei ollut minussa. Meillä on korona maassa ja se kohtelee kaikkia huonosti. Minulla on paljon kohtalotovereita.  

Riihimäellä on myös sanottavansa maan hallitukselle ja muille päättäjille.

– Nyt haloo päättäjät, älkää vetäkö ravintola-alaa näin alas. Siinä on satojen tuhansien työpaikat vaarassa. Eivät kaikki koronatartunnat ole peräisin ravintoloista! 

Kuuntele Tiina Riihimäen koko haastattelu yllä olevasta videosta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja