Kokkolan ABC-aseman lasikatto räjähti asiakkaiden päälle – kolme joutui sairaalaan: "On selvää, että kun lasisilppua tulee niskaan, tulee myös haavoja"

2:46
Kokkolan ABC:n terassikatto romahti asiakkaiden päälle.

Kokkolassa ABC-asema Heinolankaaren lasitetun terassialueen katto on osittain romahtanut asiakkaiden päälle, kerrotaan huoltoasemaketjusta. Tilanteessa on loukkaantunut kolme ihmistä. 

Osa Kokkolassa sijaitsevan ABC-asema Heinolankaaren terassialueen lasikatosta räjähti ilmeisesti lämmön vaikutuksesta, arvioi Osuuskauppa KPO:n market-toimialajohtaja Antti Paananen

– Ilmeisesti lasissa on ollut jokin jännitetila ja kova helle on aiheuttanut sirpaloitumista lasiin. Tämä lasisilppu on tullut sitten katosta asiakkaiden niskaan, Paananen kertoo.

Paananen kertoo, että kyseessä oli leveydeltään noin metrin ja pituudeltaan noin kolmen metrin mittainen lasilevy. Tilanteen aikana terassilla oli yhteensä seitsemän ihmistä, joista kolme oli suoraan räjähtäneen lasilevyn alla. Kaikki kolme toimitettiin ensihoitoon. 

– Minulla ei ole tarkempaa tietoa siitä, minkälaisia haavoja asiakkaille on tullut. On kuitenkin selvää, että kun lasisilppua tulee niskaan, tulee myös haavoja. 

Myös muissa marketeissa lasikattoja

Myös muilla ABC-asemilla on käytetty samankaltaisia lasirakenteita kuin ABC Heinolankaaressa. Paananen kertoo, että esimerkiksi Vaasassa sijaitsevassa ABC Kiitokaaressa on tällaisia terassilaseja.

– Meillä on myös muissa marketeissa käytetty lasikattoja ja näitä tullaan arvioimaan. Myymälöissä on hieman eri rakenteet ja lasit on kiinnitetty eri tavoilla, mutta arvioimme kaikkien näiden kestävyyksiä. 

Kokkolassa ABC Heinolankaaren lasiterassit on jo eristetty asiakkailta. 

– Toimintamme jatkuu muuten normaalisti, mutta terassialue on eristetty. Tutkimme parhaillamme suunnittelijan ja rakenteista vastaavien henkilöiden kanssa lasikatosalueita, ettei samanlaista tilannetta syntyisi uudestaan, Paananen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja