Kokenut suomalaispuolustaja haluaa pakottaa Markku Kanervan ajattelemaan – HJK-tausta ei poissulje verivihollisen edustamista: "En todellakaan halua olla mikään maskotti"

Entisen HJK-puolustajan ja maajoukkueessakin 35 kertaa esiintyneen Markus Halstin, 36, tulevaisuus on auki. Halstin perhe on muuttanut jo Suomeen, mutta pelaaja itse on heinäkuun loppuun asti vielä tanskalaisseura Esbjergin palkkalistoilla.

Lähtö Tanskan pääsarjasta kesäkuun lopussa pudonneesta seurasta on varmaa, mutta pelaajaura ei ole päättymässä.

– Pelaaminen kyllä jatkuu, jos mitään erikoista ei tapahdu. Motivaatio on itselläni yhtä kova kuin parikymppisenä. 16 kautta on tullut potkittua, mutta haluan jatkaa, Halsti kertoo MTV Urheilulle.

– Verkot ovat joka suuntaan vesillä. Mitään ilmansuuntaa ei ole suljettu pois. Nyt lähinnä katsotaan, mitä tulevaisuus tuo.

"En voi poissulkea mitään"

Takana oleva kevät on muokannut jalkapalloilullista tärkeysjärjestystä uudelleen, kun peliminuutit jäivät vähiin ja koronavirus sekoitti yhteiskunnan, jalkapallon, seurojen taloudet ja siirtoikkunat.

– Nyt tärkeintä on vain löytää seura, josta saa selkeän roolin. Zlatan sanoi hyvin, että vaikka ikää on, en todellakaan halua olla mikään maskotti. Iästä on turha jauhaa, koska tässä ammatissa tärkeintä ovat suoritukset kentällä, Halsti sanoo.

– Koko Skandinavia on se alue, josta haluaisin ensisijaisesti löytää seuran.

Koronavirus on vaikuttanut myös siirtoikkunoiden aukeamiseen ja sulkeutumiseen. Osassa maista ikkunat ovat vielä kiinni. Urallaan kuusi ottelua Mestarien liigan lohkovaiheessakin Malmön paidassa pelannut Halsti kertoo varautuneensa uuden sopimuksen viivästymiseen.

Helsingissä syntynyt Halsti on edustanut urallaan HJK:ta 83 ottelun ajan. Voisiko kokenut pelaaja edustaa vahvasta Klubi-taustasta huolimatta esimerkiksi verivihollista HIFK:ta?

– Kysyt pahoja kysymyksiä, mutta tämä on loppujen lopuksi kuitenkin vain työtä, Halsti nauraa. 

– En voi poissulkea mitään. Satavarmaa on se, että annan kaikkeni sille seuralle, jolle tulen pelaamaan.

Tavoitteena Huuhkajat

Viimeiset kaksi kautta Esbjergissä pelannut Halsti edusti seuraa esimerkiksi Huuhkajien vakiokalustoon kuuluvien Joni Kaukon ja Pyry Soirin rinnalla.

Paikka Huuhkajien EM-kisajoukkueessa on Halstin takaraivossa. Vaikka Joona Toivio ja Paulus Arajuuri muodostavat terveinä ollessaan Huuhkajien avauskokoonpanon toppariparin, Halsti haluaa "häiritä" Markku Kanervan valintaprosessia.

– Kun tiedetään, että tuollainen turnaus on toivottavasti tulossa ensi kesänä, se on jokaisella suomalaispelaajalla mielessä.

– Se on yksi asia, joka motivoi minua menemään eteenpäin ja tekemään joka päivä ekstraa. Sitä kautta voisin laittaa Riven ainakin ajattelemaan: "Joo, kyllä se Halsti on tuolla. Nyt mun on tehtävä valinta". Sen jälkeen kyse on tietenkin Riven valinnasta, mutta haluan laittaa hänet ainakin funtsimaan, puolustaja sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat