Kokeile maailman parasta krapulalääkettä!

Viikonlopun riehakas juhlinta johtaa usein siihen, ettei seuraavana päivänä tunnu pääsevän millään sängynpohjalta ylös. Näillä asiantuntijoiden vinkeillä voit kuitenkin helpottaa oloasi, jos krapulatila pääsee yllättämään.

Paras lääke krapulaan on tietenkin sen ennaltaehkäisy. Vanhat neuvot kannattaa pitää visusti mielessä viikonlopun riennoissa. Alkoholin ohella kannattaa muistaa nesteyttää itseään vedellä sekä pitää verensokerit tasapainossa syömällä pientä suolaista säännöllisesti. Jos krapula kuitenkin yllättää seuraavana päivänä, voi sitä lääkitä monin keinoin. Tutkijat väittävät muun muassa löytäneensä maailman parhaan krapulalääkkeen.

Munakokkelia, ruisleipää, papuja ja avokadoa

Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan krapulaa voi helpottaa monilla erilaisilla ruoilla. Iso-Britannian ravintotieteen ammattilaiset suosittelevat krapulalääkkeeksi muun muassa munakokkelia. Pahaa oloa potevan suomalaisen kannattaa lisätä palan painikkeeksi vielä viipale ruisleipää.

– Tämä välipala tarjoaa hyvän osan hitaasti vapautuvia hiilihydraatteja ja proteiinia, jotka auttavat pitämään verensokeriarvot vakaina läpi illan. Munat ja maito tarjoavat runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten b-vitamiineja, joten olet vahvistettu alkoholin suurannoksen ravinteita imeviä vaikutuksia vastaan, toteaa ravintofysiologi Fiona Hunter.

Voit myös kokeilla ateriaa, joka koostuu haudutetuista pavuista Worcestershire-kastikkeella, rouheisesta paahtoleivästä, jonka päällä on hiukan avokadoa sekä lasista omenamehua.

Vältä kahvia – suosi kevyttä suolaista

Krapularuoka on tunnetusti raskasta ja suolaista, kuten hampurilaisia tai pitsaa, mutta kevyempi ruokavalio auttaa selviämään siitä nopeammin. Koska keho kärsii nestehukasta ja suolojen puutteesta, napostele pikkusuolaista tai esimerkiksi lihalientä. Hedelmiä syömällä saat lisävitamiineja ja kehosi kaipaamaa nesteytystä. Muista myös juoda paljon vaikka et olisikaan janoinen.

Vaikka et normaalisti selviäisi aamuistasi ilman kunnon kahvikupillista, se ei kannata krapulassa. Kahvi nimittäin kuivattaa kehoasi entisestään.

Onko tasoittavasta oikeasti apua?

Monet ihmiset käyttävät viimeisenä oljenkortena krapulalääkkeeksi niin sanottua ”tasoittavaa”, eli ottavat krapula-aamuna yhden annoksen alkoholijuomaa. Mutta onko tästä oikeasti mitään apua?

Asiantuntijoiden mukaan juomisen jatkaminen todellakin helpottaa oloa tiettyyn rajaan asti. Drinkki seuraavana aamuna kuormittaa kuitenkin maksaa ja vatsaa, joten sitä kannattaa kuitenkin välttää. Se myös siirtää krapulaa myöhemmäksi, jolloin tuntemukset voivat olla entistä hurjempia.

Myös maidolla on todettu olevan helpottava vaikutus kankkuseen. Erityisesti rasvattomassa maidossa on tiettyjä elektrolyyttejä, jotka voivat helpottaa oloa.

Bloody Mary maailman paras krapulalääke?

Amerikkalaistutkijat uskovat keksineensä täydellisen krapulaa lievittävän Bloody Mary -juoman reseptin.

Täydellisen Bloody Maryn resepti on tutkijoiden mukaan hyvin yksinkertainen: Juomassa on käytettävä halpaa vodkaa, mahdollisimman laadukasta tomaattimehua ja se on tarjoiltava jäiden kera. Lisäksi juoma on nautiskeltava puolen tunnin sisällä valmistuksesta, jotteivät sen piristävät kemikaaliyhdisteet ehdi tuhoutua.

Tässä täydellisen Bloody Maryn resepti:

1 osa (halpaa) vodkaa
3 osaa laadukasta tomaattimehua
sellerisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
muutama tilkka worcestershirekastiketta/Tabascoa
jäämurskaa
sellerinvarsi

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja