Kohujen keskellä uransa aikana pyörinyt Moshtagh Yaghoubi haluaa takaisin Huuhkajiin, menneisyyden virheet avasivat silmät – "Pitää katsoa peiliin"

7:04
Tulosruutu tapasi Mostagh Yaghoubin

Tulisesta luonteestaan pelitaitojensa ohella tunnettu Moshtagh Yaghoubi on oppinut viime vuosien virheistään ja tähyää nyt takaisin Huuhkajien rinkiin.

Yaghoubi solmi Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen. Edellisen kerran vuoden 2018 syksynä Huuhkajissa pelannut keskikentän taituri janoaa paluuta takaisin maajoukkuepaitaan. Tavoitteet ensi kaudelle ovat kirkkaat.

– Tavoite on auttaa HIFK:ta mahdollisimman pitkälle ja sitä kautta saada itselleni hyvä kausi ja päästä takaisin maajoukkueen mukaan. Se on tällä hetkellä isoin tavoite, Yaghoubi listaa tavoitteitaan.

Yaghoubin viimeiset vuodet Veikkausliigassa ovat olleet täynnä haasteita. Syksyllä 2018 Yaghoubin ja HJK:n pelaajasopimus purettiin. Viime kaudella Yaghoubin kausi päättyi puolestaan ennen aikojaan SJK:n riveissä. Yaghoubi myöntääkin, että viime vuosien kohujen jälkeen pelintekijän on pitänyt katsoa peiliin ja oppia virheistään.

– Aina pitää katsoa peiliin. Aina, kun tulee ongelmia, ei voi syyttää muita ketään muuta kuin itseään. Loppujen lopuksi olen itse pistänyt itseni siihen tilanteeseen, mitä mulle on viimeiset kolme vuotta käynyt. Olen käsitellyt asioita ja oppinut virheistäni. Nyt olen vahvempana kuin koskaan, Yaghoubi vakuuttaa.

Afganistanilaistaustaisen taiturin selkänahka kasvoi aikoinaan paksuksi Iranin rajuissa katupeleissä, jossa kohtelu nuorta poikaa kohtaan oli rajua, eikä armoa annettu. Kova menneisyys on näkynyt myös viime vuosina jalkapallokentillä tietynlaisena temperamenttina.

– Iranissa oli vaikeita aikoja. Asuin siellä kuusi vuotta, ja joka päivä kohdeltiin epäreilusti. Täällä asiat ovat eri tavalla. En enää hyväksy, jos tuntuu, että minua kohdellaan epäreilusti. Olen ollut sellainen, että heti pitää pistää vastaan. Ehkä se on näkynyt viimeiset 3-4 vuotta tosi paljon, Yaghoubi pohtii.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja