Kodin pienkoneet pukinkonttiin

Sulavalinjainen kodin pienkone on sisustuselementti siinä, missä maljakko tai kaunis mattokin. Kodin pienkoneista on myös entistä enemmän iloa, sillä nyt tarjolla on runsaasti erilaisilla lisätoiminnoilla varustettuja laitteita eri makuihin ja tottumuksiin.

Kahvinystävä tietää, että kahvin maussa on eroja. Moccamaster kuuluu kahvinkeitinmerkkien klassikoihin. Merkki syntyi, kun kulinaristi Gerard C. Smit ei mielestään saanut missään tarpeeksi hyvää kahvia. Niinpä hän ryhtyi itse kehittämään keitintä, joka valmistaisi kahvin sen maun ja aromin kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Smitin ensimmäinen Moccamaster-keitin syntyi vuonna 1969. Keitin on käytössä pitkäikäinen hankinta, sillä siihen saa varaosia, ja laitteen voi myös korjauttaa.

Moccamasterin uutuus on KM/DOS-laite, joka on yhdistetty kahvimylly ja kahviannostelija hyvän kahvin ystävälle. Laitteeseen käy suomalaisen suodatinjauhatusstandardin mukainen kahvijauhe, ja siinä on automaattinen papujen syöttö jauhinkammioon. KM/DOSin ilmatiiviissä annostelijan säiliössä kahvijauhe säilyy tuoreena pitkään. Laite annostelee kahvijauheen suoraan kahvinkeittimen suodatinsuppiloon. KM/DOS on CBC:n (European Coffee Brewing Centre) hyväksymä.

Nautiskelijaa ilahduttaa myös Philipsin Café Gourmet -kahvinkeitin, jonka luvataan valmistavan kahvin aivan uudella, aromit hyvin esiin tuovalla tavalla. Keitin kuumentaa ensin veden kiehumispisteeseen ja avaa vasta sitten venttiilin, jolloin vesi valuu nopeasti kahvijauheen läpi. Kahvinkeittimessä on myös sivulle kääntyvä suodatinosa, jossa on erillinen sisäsuodatin puhdistuksen helpottamiseksi. Café Gourmet valmistaa kerrallaan 8–12 kupillista kahvia.

Espressosta termokseen

AEG:n uusi espressokeitin EA150 on hyvä lahja espresson vannoutuneelle ystävälle. Keittimessä on irrotettava vesisäiliö ja valumisastia sekä omat suodattimet yhdelle ja kahdelle kupilliselle. Keitin on ruostumatonta terästä. Hiljainen höyrytystoiminto vaahdottaa maidon nopeasti.

Pitkistä kahvituokioista nauttivalle taas sopii Philipsin Cucina-termoskeitin. Se pitää kahvin kuumana litran termoskannussa pitkään. Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa termoskeittimessä on tippalukko, merkkivalo ja irrotettava vesisäiliö, jonka ansiosta keitin on helppo täyttää vaikka suoraan vesihanan alla.

Essence-termoskeittimen jujuna ovat 7-portainen makusäädin ja Strenght Control -niminen toiminto, jonka ansiosta keittimeen tulee aina oikeassa suhteessa vettä ja kahvijauhetta. Kahvin valmistuttua automaattinen virrankatkaisu huolehtii siitä, ettei sähköä kulu turhaan. Teräksestä valmistettu rikkoutumaton 1,2 litran termoskannu säilyttää kahvin kuumana pitkään.

Paahdettuja sämpylöitä ja voisarvia

Nykyajan leivänpaahtimilla voi tehdä muutakin kuin paahtaa leipää. Philipsin Metal Cube -leivänpaahtimessa on 7-asentoinen paahtoasteen säätö, pakastetun leivän paahto -toiminto, leivän uudelleen lämmitys -mahdollisuus sekä automaattinen leivän keskityssysteemi. Metal Cubessa on mukana myös irrotettava sämpylänlämmitin. Haluttaessa Metal Cube myös paahtaa leivän vain toiselta puolelta. Leivännostimen avulla matalatkin leipäviipaleet saa nostettua paahtimesta sormia polttamatta.

Philipsin uusi Cucina-leivänpaahdin on niin ikään suunniteltu leivänpaahtamisen lisäksi croissanttien ja sämpylöiden lämmittämiseen sopivaksi. Paahtimen suurissa paahtoaukoissa on automaattinen leivän keskityssysteemi, jolla saa tasaisen tuloksen niin paksuille kuin ohuillekin leipäviipaleille. Leivännostimen avulla paahtimesta saa ulos pienetkin leipäpalat turvallisesti.

Myös AEG:n uudella AT2062-leivänpaahtimella voi lämmittää sämpylöitä, karjalanpiirakoita ja voisarvia. Laitteessa on kuusi paahtotasoa ja uudelleenlämmitystoiminto. Myös pakastettua leipää voi lämmittää, ja leivän turvanostimen avulla saa pienetkin palat näppärästi esille.

  • Teksti: Nina Pinjola
  • Kuvat: Hedoy Oy (AEG ja Moccamaster), Philips

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja