Mainos

Klenberg liputtaa Nato-jäsenyyden puolesta

Klenbergin mukaan liittyminen Natoon kannattaisi muun muassa siksi, että sotilaallisen kaluston kustannukset ovat nousseet.

Puolustusvoimien entisen komentajan amiraali Jan Klenbergin mielestä Suomen tulisi lähiaikoina liittyä puolustusliitto Naton jäseneksi.

Klenberg perustelee Natoon liittymistä muun muassa sillä, että sotilaallisen kaluston kustannukset ovat nousseet. Hänen arvionsa mukaan puolustusvoimiemme kalusto-ongelmat ovat jääneet liian vähälle huomiolle tähänastisessa Nato-keskustelussa.

- Nykyaikaisen kaluston hankinta-, ylläpito- ja koulutuskustannukset ovat jyrkässä nousussa ja käymässä pienelle valtiolle ylimittaisiksi. Luopuminen henkilömiinoista tulee jyrkentämään tätä tilannetta, Klenberg toteaa.

Klenbergin mukaan jäsenyys Natossa keventäisi puolustuksemme menopaineita erityisesti ilmapuolustuksessa.

- Alueelliset ylikansalliset järjestelyt tai suoranainen ulkomainen ilmatuki olisivat teknillisesti hyvin mahdollisia, koska juuri ilmavoimia voidaan nopeasti siirtää pitkiä matkoja, kun valmistelut on tehty etukäteen, hän perustelee.

Amiraali Jan Klenberg oli puolustusvoimien komentaja vuosina 1990-1994.

(MTV3-STT)

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen yhtyy Klenbergin arvioon kustannusten kohoamisesta, muttei näe, että asialla olisi välitöntä vaikutusta Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen.

(Kymmenen uutiset 08.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.