Mainos

KKO:n Heinonen: Poliitikkojen harkittava Haagin lapsisopimusta

Korkeimman oikeuden presidentti Olavi Heinonen kehottaa poliitikkoja harkitsemaan Haagin lapsikaappaussopimuksesta luopumista. Heinosen mielestä sopimuksesta irtaantuminen on ajankohtaista, jos sopimus aiheuttaa toistuvasti kovin kriittistä keskustelua. Hän epäilee arvostelua tulevan jatkossakin, jos Suomi pitää sopimuksesta kiinni.

KKO:n presidentti Heinonen myöntää, että sopimuksen noudattamisessa monet muut maat eivät ole niin kuuliaisia kuin Suomi. Hän muistuttaa kuitenkin, että johtopäätösten teko kuuluu poliitikoille ja oikeusministeriölle.
-Tuomioistuimet ovat tässä tavallaan välikädessä, sanoo Heinonen.

Heinonen ei halua ottaa kantaa, olisiko Kerstin Campoyn tapauksessa pitänyt järjestää suullinen käsittely. KKO päätti äskettäin, että Campoyn on luovutettava lapsensa isälle Yhdysvaltoihin. Lasten äiti on päätöksestä asti pakoillut viranomaisia ja ilmoittanut pitävänsä lapset joka tapauksessa.

Olavi Heinonen lupasi porilaisen Satakunnan Kansan ja Lahdessa ilmestyvän Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa, että mahdollinen kantelu päätöksestä käsitellään nopeasti. Lainvoimaisen päätöksen purku vaatii asiaan jonkun uuden seikan.

Samassa haastattelussa Olavi Heinonen arvioi KKO:n tilannetta Eeva Vuoren asian vuoksi "jonkinlaiseksi umpikujaksi".
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.