Mainos

Kivaa ja kätevää uutta kesäpihalle

Tänä kesänä trendikäs puutarhuri suosii luomua, koristaa pihaa upeilla kukilla kuten pioneilla ja kuokkii kasvimaata uusilla kevyillä puutarhavälineillä. Esittelyssä kesän upeat puutarhauutuudet.

Kauniit aidat ja säleiköt antavat pihalle uutta ilmettä nopeasti ja helposti. Mikäli aika tai taidot eivät riitä puutöihin, tarjolla on runsaasti valmiita aita- ja säleikköratkaisuja. Niistä voi koota joustavasti ja nopeasti kokonaisuuden, joka sopii omaan makuun.

Säleikön sisään voi asetella esimerkiksi kauniin ruokailuryhmän ja istuttaa kukkia kiertämään sen sivustaa. Säleikkö toimii myös oivallisena näköesteenä ja ryhdistää pihan ilmettä.

Veden solinaa

Upea suihkulähde kruunaa siistin ja hyvin hoidetun pihan. Osan malleista, kuten kuvan Globe-pallon, voi sijoittaa myös parvekkeelle tai terassille. Pakkaukset sisältävät yleensä kaiken tarvittavan välineistön kuten pumpun, johdon huomaamattoman läpiviennin ja liitostarvikkeet. Pystytys käy muutamassa minuutissa, ja suihkulähde on heti käyttövalmis.

Jos tontin poikki ei juokse luonnonpuroa, sellaisen voi rakentaa itse. Suosittu pieni purorakenne Little River sopii lähes jokaiseen pihaan. Ostopakkaus sisältää kaiken asennukseen tarvittavan materiaalin eli altaan, pumpun ja puroelementin.

Koreita kukkia

Uutuustietoinen puutarhuri ja kukkien ystävä valitsee pihaansa ja talonsa sisätiloihin muodikkaita kasveja. Tämän hetken trendikukkia ovat muun muassa flamingonkukka, freesia, pioni, tilli, daalia ja kalla. Trendikasveja ovat puolestaan alokasia, flamingonkukka, parsa, kirjolehti ja sulkasaniainen.

Ekologisuus ja vihreys ovat päivän sana, joten pihalla kannattaa kasvattaa paljon näyttäviä, runsaslehtisiä kasvilajeja, joista saa myös näyttäviä asetelmia maljakkoon. Maljakkoasetelmissa kannattaa hyödyntää myös kukkivien kasvien lehtiä.

Uusia välineitä

Ahkera puutarhanhoito saattaa tuntua kolotuksena hartioissa ja selässä. Puutarhurin kannattaakin panostaa oikeiden työskentelyasentojen lisäksi hyviin työvälineisiin. Fiskarsin uuden Garden Light -tuoteperheen työvälineet vähentävät selän rasitusta ja helpottavat puutarhatöitä.

Garden Light -välineissä on kevyet, muovipäällysteiset alumiinivarret ja ergonomiset tai pisaranmuotoiset kahvat, jotka takaavat hyvän otteen. Terät, piikit ja haravan päät valmistetaan kestävistä materiaaleista, kuten teräksestä tai erityiskestävästä muovista.

Fiksua viljelyä

Biolanin tämän kevään uutuustuote, Kasteluallas, on Biolan Kasvusäkin lisävaruste. Kasteluallas toimii vesivarastona, josta vesi imeytyy kasvualustaan kapillaarisesti kasvin tarpeen mukaan. Kastelualtaan vesivarasto riittää satoikäisillä tomaatintaimilla vähintään viikon ajaksi ja pikkutaimilla paljon pidempään. Se myös helpottaa vihannesviljelyä esimerkiksi parvekkeella ja terassilla, kun valumavedet eivät tahri lattiaa.

Kastelualtaan materiaali on ekologista, luonnonkuidulla vahvistettua kierrätettyä polypropeenia. Materiaali kestää vuosia ja käytöstä poiston jälkeen sen voi polttaa.

Biolan Luomu Yrttitarhassa on helppoa kasvattaa terveelliset mausteet ja salaattiainekset kotitarvekäyttöön esimerkiksi ikkunalaudalla tai parvekkeella. Pakkaus sisältää kolme ruukkua aluslautasineen, kolmen kasvilajin siemenet (basilika, sitruunamelissa ja versoherne) sekä luonnonmukaisen mullan kasvualustaksi. Kahvallinen pakkaus on kätevä tuliainen vaikkapa kesämökille.

Teksti: Paula Larjo / Mediafocus

Kuvat: Haderup, Fiskars, Biolan, Ogashi, SXC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.