Kisaopas MM-turisteille Tampereelle: Tshekkiläisten älynväläyksellä voi säästää olutkustannuksissa

Kisaopas MM-turisteille: Tshekkien älynväläyksellä voi säästää olutkustannuksissa 2:41
Katso, mitä kisaturistin pitää tietää Tampereella.

Jääkiekon MM-kisat Tampereella ovat puhuttaneet muun muassa hintavan kisaoluen takia. Kisoja voi kuitenkin seurata myös Tampereen ravintoloiden jättiscreeneiltä ja nauttia hieman edullisempaa kisajuotavaa.

Tänä vuonna 0,33 litran oluttölkki areenalla maksaa 9,2 euroa. 

Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä kertoi MTV Uutisille, että Nokia-areenan ulkopuolellakin on useita tiloja, joissa nauttia virvokkeita.

– Tampereen keskustorin Kesäkeitaalla on 500 asiakaspaikkaa, ja näillä keleillä se onkin erittäin suosittu.  

Pesän mukaan Tampereella on eri ravintoloissa yhteensä toistakymmentä screeniä, joista kisoja voi seurata virvokkeita nauttien.

Junalla kaljalle

Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen vinkkaa Tampereen keskustan alueella kulkevasta kaupunkijunasta, joka toimii Suomen pelipäivinäkin maksutta.

Kaupunkijunalla pääsee Särkänniemeen asti. Vuoden 2022 MM-kisoissa kisaturistit istuivatkin Saarteisen mukaan ahkerasti kaupunkijunan kyydissä.

– Ihmettelimme, kun viime vuoden kisoissa tshekkituristit ovat junan kyydissä jatkuvasti. Selvisi, että kaupunkijunan reitin varrella oli edullinen ravintola, josta voi ostaa olutta.

Kiekon koti -katujuna liikennöi Suomen MM-kisajoukkueen ottelupäivinä ja myös mahdollisina jatkopelipäivinä. Lähdöt ovat tasatunnein kello 11–17.

Lähtö tapahtuu aina Original Sokos Hotel Ilvekseltä. Reitti on siitä eteenpäin Solo Sokos Hotel Torni Tampere – Vapriikki – Särkänniemi – Laukontori ja taas Ilves.

Jääkiekon MM-kisat ovat Tampereen kaupungille erittäin suuri tulonlähde. On arvioitu, että kisat tuottavat Tampereelle aluetaloudellisesti 50 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat