Tamperelainen siipiravintola sai yllättävän puhelun Kanadan kiekkojoukkueelta – epätavallinen torstai jäi omistajan mieleen

Legendaarinen siipiravintola syöttää kisajoukkueita Tampereella – omistaja jakaa villeimmät tarinat 3:29 Legendaarinen siipiravintola syöttää kisajoukkueita Tampereella – omistaja jakaa villeimmät tarinat
Katso video: Legendaarinen siipiravintola on syöttänyt kisajoukkueita Tampereella – omistaja jakoi villeimmät tarinat.

Wingsien eli kanansiipien syöminen kuuluu olennaisena osana jääkiekkokulttuurin. Tunnetun suomalaisen siipiravintolan osaomistaja kertoo nyt, miten wingsien suosio näkyy Tampereella miesten MM-kisojen aikana. 

Juha Vuorio, yksi Hook-ravintoloiden omistajista, paljasti MTV Uutiset Livelle faktoja legendaarisen siipiravintolan menestyksestä jääkiekon MM-kisahuumassa.

Jääkiekon miesten MM-kisat 2023 starttasivat 12. toukokuuta. Katso MM-kisojen otteluohjelma, tv-lähetykset ja tulokset!

Wingsit eli siivet ovat perinteikästä kisaruokaa ja erityisen suosittua purtavaa kisakaupunki Tampereella.

– Myimme noin tuhat annosta päivässä viime MM-kisoissa. Se tarkoittaa noin viisisataa kiloa per päivä ja koko MM-kisojen aikana yhteensä 5000 kiloa wingseja, Juha Vuorio paljastaa MTV Uutiset Livelle. 

Joukkueet tankkaavat wings-annoksilla

Vuorion mukaan wingsien syömisen kulttuuri on rantaunut Suomeen Yhdysvalloista. Ne ovat helppoa sormiruokaa, jota voi napostella urheilua katsellessa. MM-kisojen aikana Hook-ravintolan ovi käy tiuhaan, sillä perinteisesti myös jääkiekkojoukkueet käyvät tankkaamassa wings-annoksilla.

– Tämä on vähän niin kuin Las Vegasissa, että kaikki mitä tapahtuu Hookissa jää täänne. Mutta viime MM-kisoissa meillä kävi kaikki joukkueet. Itävallan maajoukkue kuusi kertaa, Yhdysvallat viisi kertaa ja Suomen joukkue tietysti useamman kerran, Vuorio luettelee.

Erityisesti Vuoriolle on jäänyt mieleen viime helatorstai, jolloin suurin osa ravintoloista oli Tampereella jo sulkenut ovensa, mutta Kanadan joukkue tarvitsi nopeasti ruokaa. 

– Kokit väänsivät hiki hatussa, Vuorio muistelee.

Katso videolta, millainen urakka Kanadan joukkueen ruokkiminen lopulta oli, ja kuinka paljon siipiä ja hampurilaisia meni.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat