Kimi Räikkösen tallin rohkea ratkaisu on johtanut karuun tilanteeseen tällä kaudella – tallipomo hämmästelee muiden toimintaa: "Ero on valtava"

Kimi Räikkösen edustama Alfa Romeo teki jyrkän ratkaisun tammikuussa, kun se päätti jäädyttää nykyisen F1-autonsa kehitystyön täydellisesti. Nyt talli on saanut seurata sivusta, kuinka muiden tallien autot ovat parantaneet kauden mittaan suorituskykyään.

– Rakastaisin sitä, jos tallimme saisi enemmän pisteitä. Olemme rehkineet tallin sisällä kovasti, mutta pääsyy siihen, että olemme jääneet hieman jälkeen, on se, että päätimme tammikuussa kääntää katseemme sataprosenttisesti vuoteen 2022, Alfa Romeon tallipäällikkö Fredric Vasseur selvitti Motorsport.comille.

Vasseur on katsonut tällä kaudella kateellisena muiden tekemiä päivityksiä, kun pienen sveitsiläistallin resurssit ovat menneet ensi kauden auton kehitystyöhön.

– Vaikka he sanovat, että he ovat vaihtaneet jo 2022 autoon, heiltä tulee päivityksiä joka ikinen viikonloppu!

Alfa Romeolla ratkaisu oli jyrkempi. Nykyiseen autoon ei ole luvassa kauden aikana käytännössä minkäänlaisia parannuksia.

– Jos katsoo nyt eroa Alpha Tauriin tai Alpineen, ero on valtava, mutta olen vakuuttunut, että päätös oli oikea, Vasseur sanoo.

– Tiesimme, että tällä on hyvät ja huonot puolensa ja nyt meidän on vain kestettävä tämän kanssa.

Alfa Romeon kuskit Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi ovat toistaiseksi keränneet yhteensä kolme MM-pistettä. Räikkönen on tuonut pisteistä kaksi.

– Jos heitä vertailee, toinen on suoriutunut hyvin aika-ajoissa, toinen taas kisoissa. Ja meidän on nyt saatava molemmista irti heidän parhaansa, Vasseur toteaa.

F1-säännöt ja autot muuttuvat jälleen reippaasti kaudelle 2022, ja kulukatto sanelee kehitystyötä yhä tiukemmin.

– Tämän takia päätimme edetä nopeasti ja ajoissa kauden 2022 kehitystyöhön, Vasseur kertoo.

– Vaikka meillä on kulukatto voimassa tällä kaudella, me tiedämme, että nykyiset autot on kehitetty ennen sitä.

Vuoden 2022 F1-autot ovat ensimmäisiä, jotka on kehitetty alusta asti talleille asetetun kulukaton alaisuudessa. Vasseurin mukaan Alfa Romeo on toistaiseksi vielä kaukana kulukatosta omassa kehitystyössään. Hän uskoi tallin pääsevän rajapintaan ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja