F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkösen tallikaveri lausui katkeransävyistä tekstiä edellisestä työsuhteestaan – "Sillä oli seurauksensa"

Alfa Romeon testi- ja varakuljettajana toimiva Robert Kubica uskoo, että viime kausi Williamsilla vei häneltä mahdollisuuden ajaa tällä kaudella kisakuljettajana F1:ssä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 27.–29.11.
Su: Bahrainin GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kubica palasi kaudella 2019 F1-kuljettajaksi kahdeksan välivuoden jälkeen. Lahjakkaan kuljettajan ura oli vaakalaudalla alkuvuodesta 2011 sattuneen rallionnettomuuden vuoksi.

Puolalaisen paluu F1-radoille otettiin vastaan ilolla mutta myös varauksella. Yhteistyökumppani, öljy-yhtiö PKN Orlen tasoitti Kubican tietä, ja monet epäilivät, onko hän ajotaitojensa ja -kykyjensä puolesta yhä F1-paikan arvoinen.

Kubica voitti tulokastallikaverinsa George Russellin pistein 1–0 saavutettuaan ainoan piteensä sateen sekoittamasta Saksan GP:stä. Aika-ajoissa Russell oli Kubicaa parempi 21–0.

Kubican mukaan taustalla oli kuitenkin paljon sellaista, mistä hän ei halua ainakaan vielä puhua, eikä kaikki johtunut vain ajotaidoista.

– Jos asiat olisivat menneet toisin, emme todennäköisesti juttelisi nyt, sillä olisin radalla, Kubica sanoo Motorsport-Totalin haastattelussa, joka on tehty Bahrainin GP-viikonlopun aikana.

– Sillä oli seurauksensa. Tänä vuonna olen osoittanut, että osaan yhä ajaa, kun olosuhteet ovat kunnossa. Silloin en ole niin kaukana muista.

Kubica on ajanut tällä kaudella Alfa Romeon C39-autoa neljässä harjoitussessiossa. Perjantaina hän tuurasi Kimi Räikköstä Bahrainin GP:n ensimmäisissä harjoituksissa ja oli 13. nopein. Tallikaveri Antonio Giovinazzi oli reilut puolitoista kymmenystä hitaampi.

Alfa Romeo -tehtäviensä ohella Kubica ajoi tällä kaudella täyden DTM-sarjan. Hän ylsi kerran palkintopallille ja sijoittui loppupisteissä 15:nneksi.

Tulevaisuus on täysin avoinna.

– Haluan nähdä, mihin pystyn vielä kilpakuljettajana. Haluan myös selvittää, onko se mahdollista yhdistää nykyiseen rooliini.

Tallipäällikkö Frederic Vasseurin mukaan Kubica on ollut Alfa Romeolle arvokas nykyisessä roolissaan.

– Yhteistyö hänen kanssaan ja hänen työpanoksensa tekniselle puolelle ovat tärkeitä asioita tallille. Arvostamme sitä, että hän työskentelee kanssamme.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja