Kimi Räikkönen tykitti suoraa tekstiä F1-sarjan kohuaiheesta – ”Eivät paranna lajin arvostusta”

F1-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Ranskassa Paul Ricardin radalla. Uuden kisan alla isoin puheenaihe on liittynyt edellisen kisan Kanadan GP:n kohutapaukseen, joka on herättänyt keskustelua koko lajin sääntötulkinnoista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kanadassa Ferrarin saksalaiskuskilta Sebastian Vetteliltä vietiin voitto, kun hänelle lätkäistiin aikarangaistus tilanteesta, jossa hän palasi radalle suoraan Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin eteen. Tuomaristo rankaisi Vetteliä vaarallisesta radalle paluusta.

Itse päätöstä kyseenalaistettiin usean eri tahon toimesta. Tämä puolestaan herätti keskustelun siitä, saako F1-sarjassa vielä kisata normaalisti, vai syövätkö liian tarkat tulkinnat koko kilpailemisen luonnetta.

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen antoi oman näkemyksensä aiheeseen liittyen Ranskan GP -viikonlopun alla.

– Paljon on puhuttu siitä, että saisimme ajaa kilpaa vapaammin. Mutta sitten kun jälkeenpäin katsoo tuloksia tai sitä, mitä on tapahtunut, niin eivät nuo ihan osu yhteen, Räikkönen mietti C Moren haastattelussa.

Tapauksessa mukana ollut Vettel puhui heti Kanadan GP:n jälkeen siitä, miten nähdyn kaltaiset tapaukset ”pilaavat koko lajin”.

– Eivät nuo ainakaan paranna lajin arvostusta ihmisten silmissä, Räikkönen antoi tulitukea ex-tallikaverinsa kommenttiin liittyen.

– Kunhan taistelu pysyy reiluna, niin se riittää ainakin minulle, Räikkönen jatkoi aiheesta kansainvälisen median tenttauksen äärellä. 

Lue myös:

    Uusimmat