Kimi Räikkönen puhuu pitkän uransa ratkaisevasta käänteestä: "Ilman sitä en varmasti olisi tänään täällä"

Viikonloppuna Saksan Nürburgringillä historiallisen 323 ajetun F1-osakilpailun ennätyksen saavuttava Kimi Räikkönen uskoo, että olisi jo lopettanut uransa ilman vuonna 2009 tapahtunutta käännettä Ferrarilla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Eifelin GP suorana 9.-11.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Eifelin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen päätti jättää formula ykköset jo kertaalleen, kun Ferrari osti hänet ulos sopimuksestaan ennen kautta 2010. Ottajia olisi ollut hetikin, mutta suomalaiskuski päätti kokeilla siipiään muun muassa MM-rallissa ja Nascarissa.

Tuo päätös antoi hänelle aikaa miettiä suhdettaan F1-sarjaan, mikä lopulta sytytti kipinän rata-ajamista kohtaan uudelleen.

– Totta kai sitä on aina nauttinut ajamisesta, mutta sitä muuta diipadaapaa on aika täynnä – ja politiikkaa, sun muuta, Räikkönen pohtii C Moren tuoreessa haastattelussa.

– Mutta se oli ihan hyvä, koska ilman sitä en varmasti olisi tänään täällä. Siinä olisi ollut mahdollisuus jatkaakin silloin, mutta ei se ehkä ollut se oikea valinta siihen kohtaan se, hän puntaroi kahden välivuotensa merkitystä pitkälle uralleen.

Vuoden 2011 päätteeksi huhut F1-paluusta alkoivat kuitenkin taas yltyä, kun Räikköstä vietiin ensin pitkän aikaa Williamsille ennen kuin Lotukseksi nimensä vaihtanut Renault’n entinen tehdastiimi tuli kysymykseen.

– Sitten seuraavana vuonna (2011) kyseltiin jo takaisin, eikä silloinkaan kiinnostanut. Sitten se tuli jossain kohtaa, Räikkönen muistelee.

– Löytyi omasta mielestä hyvä tiimikin – tiettyyn asti. Kuitenkin sekin olisi voinut mennä vähän paremmin, mutta sellaista se on, hän naurahtaa välirikkoon ja palkkasaataviin päättyneestä yhteiselosta Lotuksen kanssa.

Tunteilu F1-urasta vasta edessäpäin

Edellisessä kisassa Rubens Barrichellon 322 F1-kisan ennätyksen tavoittanut Räikkönen ei tavoilleen uskollisena ajattele juhlakisaa mitenkään poikkeuksellisena.

– Ihan samanlainen kisa kuin mitä (tahansa) muukin. Ehkä sitä joskus sitten aikojen päästä vähän katselee eri lailla sitä ja osaa ehkä arvostaakin, mutten ole ikinä niitä laskenut eikä sillä toisaalta ole mitään merkitystä, että onko sadas tai 200:s tai mikä onkaan.

– Aika saman kaavan mukaan mennään. Ehkä joku kaunis päivä sitä varmaan arvostaa sitten enemmän, ja luultavasti joku tulee rikkomaan noita ennätyksiä muutenkin, että ei se minua oikeastaan haittaa, Räikkönen toteaa.

Päällimmäisenä urasta hänelle nousee aina mieleen vuoden 2007 maailmanmestaruus.

– Sen takia kaikki juoksevatkin, ajavat ympyrää. Paljon ollut huonojakin kisoja ja aikoja, mutta niitä nyt tulee väkisinkin. Se riippuu niin monesta asiasta kuitenkin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja