Kimi Räikkönen paineli ensimmäiset testikierroksensa – Lewis Hamiltonin autosta tehty havainto sävytti aamupäivää

F1-mestari Lewis Hamilton urakoi täysimittaisen kisarupeaman Barcelonan talvitestien toisena ajopäivänä. Valtteri Bottaksella on ohjelmassa vastaava suoritus torstai-iltapäivänä.

Hamilton ajoi aamupäivän neljän tunnin aikana peräti 106 kierrosta. Mukaan mahtui reilut 60 kierrosta täyttä kisa-ajoa, kun Mercedes testasi toimintojaan Katalonian radalla.

Kierrosajoissa britti oli kuitenkin vasta seitsemänneksi nopein. Racing Pointin Sergio Perezin kärkiaikaan 1.17,347 Hamiltonilla tuli eroa noin sekunnin verran. Ajat olivat muutenkin heikompia kuin testien avauspäivänä keskiviikkona.

Lähimpänä Perezin kärkiaikaa oli Renault'n Daniel Ricciardo, joka hänkin oli neljä kymmenystä hitaampi.

Kimi Räikkönen ajoi Alfa Romeolla ensimmäiset testikierroksensa. Suomalaiselle kertyi aamupäivällä 65 kierrosta, mutta aikavertailussa hän oli vasta yhdeksäs.

Torstaina ajojen aikana päähuomion varasti Hamiltonin ohjaamosta tehty havainto, jossa kuski liikutti autonsa ohjauspyörää sisään mutkiin tultaessa ja veti sitä jälleen ulos suorilla. Myöhemmin kisa-ajossa tämä ratkaisu oli poissa käytöstä.

Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksen testausta torstain iltapäiväsessiossa, joka alkaa kello 15 Suomen aikaa.