Mainos

Kilpailu kovenee - Google+ nyt kaikkien käytettävissä

Yhteisöpalvelusivusto Google+ on avattu kaikille käyttäjille. Palvelua testattiin rajatusti vajaan kolmen kuukauden ajan, mutta jo tuolloin palvelulle ilmaantui runsaasti käyttäjiä.

Jo kaksi viikkoa julkistamisensa jälkeen palvelu oli kerännyt 10 miljoonaa käyttäjää, joka tosin on pientä Facebookin 750 miljoonaan käyttäjään tai Twitterin 200 miljoonaan käyttäjään verrattuna.

Google+ houkuttelee ominaisuuksillaan

Google+ -palvelua on kehuttu mm. "Hangouts" videochattitoiminnostaan. Google on lisännyt myös useita uusia ominaisuuksia palveluun, mm. ryhmäkeskusteluja tukevan videochatin Android-älypuhelimiin.

Nyt Google+ palvelun sisällä voi myös tehdä nettihakuja palveluun lisätyn hakukoneen avulla.

Sosiaalisen verkottumisen asiantuntija Matt Rhodes kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle, että "sosiaaliset hakutulokset" tulevat luultavasti kiinnostamaan yrityksiä.

- Yritykset tietävät, että moni ihminen tulee asioimaan saamiensa hakutulosten kautta. Yrityksille on tärkeätä nousta näkyvästi hakutuloksissa. Mainospuolta ajatellen tämä on mahdollisuus, Rhodes toteaa.

Kilpailijat reagoivat

Google+ palvelun nousu on havaittu myös kilpailevissa palveluissa.

Facebookissa esiteltiin hiljattain uudistuksia, joita monet ovat luonnehtineet suoraksi reaktioksi Googlen asettamaan haasteeseen.

Facebook mm. paranteli palvelunsa ystäväjärjestelmää, jonka avulla ihmisiä voi lisätä eri kategorioihin samaan tapaan kuin Google Circles -ominaisuudessa.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että Facebookin käyttäjät voivat kytkeä statuspäivityksensä Twitteriin. Tämä saattaa puolestaan houkutella käyttäjiä Facebookin lisäksi myös Twitterin suuntaan.

Facebookin mukaan uudistukset ovat kuitenkin olleet suunnitteilla jo huomattavasti pidemmän aikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.