Kilpailijatiimin ratkaisu hämmästytti Jari-Matti Latvalaa – ”En missään tapauksessa odottanut tätä”

1:47
Toyotan rengasvalinta osui aamupäivällä nappiin: Jari-Matti Latvalan joukoilta tyrmäysisku Hyundaille

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli onnistui Hyundaita paremmin Kroatian MM-rallin erikoiskokeilla lauantaiaamuna.

Tähän syynä oli Toyotan tekemät rengasvalinnat. Toyota-tähdet Sébastien Ogier ja Elfyn Evans lähtivät reitille viidellä kovalla renkaalla, kun taas Hyundain Thierry Neuvillella ja Ott Tänakilla oli mukanaan kaksi kovaa ja kolme pehmeämpää asvalttirengasta.

Toyotan ratkaisu osoittautui oikeaksi heti aamun avauspätkällä. Neuvillella ja Tänakilla ei ollut mitään asiaa Toyota-tähtien vauhtiin. Samalla Ogier ja Evans hyökkäsivät kisan kärkisijoille ja pudottivat kilpailua perjantain jälkeen johtaneen Neuvillen kolmanneksi.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo ruoski päivähuollossa kovin sanoin itseään ja tiiminsä rengasvalintaprosessia. Toyotan tallipomolla Latvalalla oli puolestaan varaa myhäillä kasvomaskinsa takana.

– Täytyy olla todella tyytyväinen aamupäivän tulokseen. Ennakkotietojemme mukaan vain muutamassa mutkassa oli vähän kosteutta. Ajattelimme, että kovan renkaan täytyy olla oikea ratkaisu, Latvala kertoi MTV Urheilulle.

– Se tuotti tulosta, ja pojat olivat tyytyväisiä autoon. Molemmat olivat tehneet pieniä muutoksia autoon, ja nyt näytti siltä, että kaikki palikat olivat kohdallaan. He saivat keskittyä pelkästään ajamiseen.

Latvala myönsi suoraan yllättyneensä, kun hän kuuli Hyundain rengastaktiikasta.

– En missään tapauksessa odottanut tätä ratkaisua Hyundailta. Heillä oli nyt eri näkemys asiaan ja ilmeisesti myös erilaista informaatiota, Latvala veikkasi.

– Emme edes spekuloineet sellaisella valinnalla, jonka he tekivät. Eilen meillä oli sellainen rengasvalinta, mutta silloin teillä oli enemmän kosteutta. Tänä aamuna samanlainen valinta ei ollut missään nimessä edes ajatuksissa.

Toyota pitää hallussaan kaksoisjohtoa ennen perjantai-iltapäivän lenkkiä, jolloin aamun neljä erikoiskoetta ajetaan läpi toistamiseen. Ogier ajaa kärjessä seitsemän sekunnin erolla Evansiin. Hyundai-kuljettaja Neuville on 19,6 sekunnin päässä kärjestä.

– Se on hyvä juttu, että nappasimme kärkipaikan. Erot eivät kuitenkaan ole kovinkaan isoja. Meidän pitää jatkaa samalla tavalla, Ogier suunnitteli.

Ogier hämmästeli Latvalan tavoin Hyundain tekemää ratkaisua aamupäivän pätkille.

– Kovat renkaat olivat meille selkeä valinta, mutta saimme varmistuksen vasta ensimmäisen pätkän jälkeen. Oli hienoa nähdä, että olimme tehneet hyvän analyysin testeissä, Ogier kiitteli.

Kroatian MM-ralli päättyy sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja