Mainos

Killeri huijaa sinua soittamaan Italiaan

Kännykkäsi kilahtaa kerran ja näyttöön jää tuntematon numero. Mitään viestiä vastaajaasi ei jätetä. Jos soitat takaisin, puhelusi voi mennä maksulliseen nauhoitteeseen ulkomaille. Nyt meitä huijataan italialaisesta ja sanmarinolaisesta numerosta.

Killeri on yleinen ja hyödyllinenkin lasten ja nuorten yhteydenpitokeino vanhempiin ja kavereihin: jos saldoraja on esimerkiksi menossa umpeen, kilauta äidille vain kerran ja äiti kyllä soittaa takaisin omaan tai työnantajansa piikkiin. Mutta samaa kikkaa käyttävät huijarifirmatkin. Lasku voi vain olla paljon isompi.

Helsinkiläinen nainen huolestui, kun kännykän käytössä välähti ulkomaannumero lyhyen pirahduksen jälkeen. Huolestui, koska perheen aikuinen tytär on omatoimimatkalla Kaukoidässä. Nainen soitti numeroon, mutta puheluun vastasikin nauhoitettu Natalie englanniksi ja alkoi kertoilla iästään. Tämän pidemmälle helsinkiläisnainen ei jäänyt kuuntelemaan, vaan sulki linjan.

Kännykkälasku ei ole vielä tullut, joten puhelun hintaa nainen ei tiedä.

Hänen oma kännykkänumeronsa on esillä yrityksen nettisivuilla. Seuraavalla viikolla selvisi, että työkaverin kännykkään oli soitettu samasta, italialaiseksi kännykkänumeroksi paljastuneesta numerosta.

Fonecta-yhteystietoyrityksestä vahvistetaan, että parhaillaan suomalaisia yritetään huijata +393-alkuisesta italilaisesta kännykkänumerosta ja +3786-alkuisesta sanmarinolaisesta numerosta. Näiden kahden numeron omistajaa kysytään päivittäin Fonectan ulkomaan numerotiedustelusta - siellä liittymien omistajatiedot on todettu salaisiksi. Numeroissa vastaa nauhoite.

- Näitä huijausnumeroita tulee säännöllisin väliajoin ikään kuin aaltoina. Nyt puheluita tuntuu tosiaan tulevan Italiasta ja San Marinosta, aikaisemmin Kreikasta ja Nigeriasta. Myös Cayman-saarille on jäljitetty joitakin numeroita, Fonectan viestintäpäällikkö Sanna Mäenpää kertoo.

Mäenpääkin muistuttaa, että tuntemattomaan numeroon ei kannata koskaan soittaa. MTV:n uutiset soitti kuitenkin tiedonhankintamielessä näihin kahteen salaiseen numeroon ulkomailla, mutta ne tuuttasivat varattua koko ajan.

Keskusrikospoliisissa ulkomaisia killerisoittoja ei tunnettu eikä kukaan ollut tehnyt sinne asiasta rikosilmoitusta. Tilanne voi muuttua, jos suomalaisten puhelinlaskuissa alkaa olla paljon ylimääräistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.