Kiira Korpi kertoo kirjassaan venäläismiljardöörin liehittelystä – 300 000 euron ökyauto, yksityislentoja ja luksusmuotia

Kolme vuotta sitten kilpauransa lopettanut taitoluistelija Kiira Korpi paljastaa syyskuussa ilmestyvässä elämäkertateoksessaan uskomattoman tarinan menneisyydestään. 

VIDEO: Kiira Korpi naamioitui Possen Sätkyakaksi – tunnistaisitko uudessa tyylissä?

Kiira Korven elämästä kertova teos Kiira – ehjäksi särkynyt (Otava) kertoo, kuinka vuonna 2009 venäläinen miljardööri liehitteli nuorta luistelijatähteä suuren maailman elkein.

Mies oli ihastunut tuolloin 20-vuotiaaseen Korpeen nähtyään tämän televisiossa, ja järjesti tämän Venäjälle.

Moskovassa Korpi sai kalliita lahjoja ja suurta ihailua. Ihailu hämmensi, mutta myös imarteli.

– Jokin pieni osa minusta oli otettu siitä, että niin vaikutusvaltainen ihminen oli nähnyt valtavan vaivan vain saadakseen tavata minut, Korpi sanoo.

Venäjältä palattuaan hän teki ystäviensä seurassa useamman matkan ihailijansa kartanolle Ranskaan.

Matkoista ei glamouria puuttunut: mies lähetti autosaattueen hakemaan matkalaisia, viihdytti näitä luksusjahdilla ja lennätti Korpea yksityiskoneilla ympäri Eurooppaa.   

Ihailu oli sinnikästä, eikä rahalla ollut väliä. Upouusi 300 000 euron arvoinen Audi R8 -urheiluauto kuljetettiin Tampereelle, vaikka Korpi oli yrittänyt kieltäytyä kalliista lahjasta.

– Isä pelkäsi, että naapurit näkevät auton, ja äiti itki tilannetta paniikissa. Mikko ajoi auton nopeasti pihaan ja peitti sen isän kanssa pressulla, Korpi muistelee auton saapumista. 

Vuoden loppuun mennessä venäläisen ihastus lopulta hiipui. Korpi oli pettynyt.

– En varsinaisesti rakastunut mieheen, mutta kyllä minulla jonkinlaisia tunteita häntä kohtaan syttyi. Hän oli hauska ja huumorintajuinen, ja kaiken ylellisyyden keskelläkin ihmiset ovat vain ihmisiä, Korpi sanoo.

Jere Nurmisen kirjoittama Kiira – ehjäksi särkynyt -kirja julkaistaan ensi keskiviikkona (Otava).

Lue myös:

    Uusimmat