Kiinalaisnainen huijasi lentokenttäviranomaisia ja lensi Ranskaan – koronavirustartunnasta epäilty nainen saatiin kiinni Ranskassa: "Pelkäsin kuollakseni"

Koronavirus on sulkenut jo ainakin 10 kiinalaiskaupunkia – Wuhaniin rakennetaan uusi sairaala ennätysvauhtia 1:14
Koronavirus on sulkenut jo ainakin 10 kiinalaiskaupunkia – Wuhaniin rakennetaan uusi sairaala ennätysvauhtia

Kiinalaisnaisen lääkitsi itseään päästäkseen Wuhanin kaupungista Eurooppaan. Kiinan suurlähetystö onnistui nappaamaan koronavirustartunnasta epäillyn naisen. 

BBC:n mukaan nainen oli matkustanut Kiinan Wuhanista Ranskaan ennen kuin kaupungin lentoliikenne pysäytettiin. Nainen oli tietoinen siitä, että lentomatkustajat seulotaan läpi koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Nainen kehui aiemmin sosiaalisessa mediassa, että hänellä on ollut kuumetta ja muita flunssanoireita, joita hän on parannellut lääkkeiden voimin. Koska lääkkeet olivat heikentäneet flunssan oireita, kiinalaisnainen oli päässyt lentokoneella Euroopan mantereelle.

– Ennen kuin lähdin, minulla oli vähän kuumetta ja yskää. Pelkäsin kuollakseni ja lääkitsin nopeasti itseäni. Mittasin kuumetta jatkuvasti. Onneksi sain kuumeen laskemaan ja pääsin lennolle sutjakkaasti, nainen kertasi.

Pariisissa sijaitseva Kiinan suurlähetystö sai lukuisia yhteydenottoja sairastuneeseen naiseen liittyen. Suurlähetystö kertoi tavoittaneensa naisen ja lisäsi torstaina, ettei tällä ole enää influenssaoireita, eikä naiselle tehty lisätutkimuksia – ainakaan toistaiseksi.

Koronavirus leviää maailmalla

Koronavirukseen on kuollut tiettävästi 26 ihmistä. Kiinan terveysviranomaisten mukaan tartunnan on saanut arviolta 830 ihmistä. Lisäksi tutkinnassa on noin 1 100 epäiltyä tartuntatapausta.

Virus lähti leviämään Wuhanista, Hubein provinssista, jossa suurin osa tartunnoista on todettu.

Virus on levinnyt jo muun muassa Japaniin, Hongkongiin, Etelä-Koreaan, Taiwaniin, Thaimaahan ja Yhdysvaltoihin. Torstaina kerrottiin, että tartuntoja on havaittu myös Saudi-Arabiassa, Singaporessa ja Vietnamissa.

Tartuntaepäilyjä on tehty myös Suomessa, kun kaksi Wuhanista saapunutta kiinalaisturistia ilmoittautui viime yönä Ivalon terveyskeskukseen influenssaoireiden takia. THL:n mukaan tulokset turistien näytteistä saadaan mahdollisesti jo tänään, ja tällöin saadaan myös tietää, onko Ivalon tapauksessa kyseessä koronavirus. 

Lue myös:

    Uusimmat