Kielletäänkö Britannian lennot myös Suomessa? – THL valmistelee parhaillaan lausuntoa: "Tarkkana tulee olla"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos valmistelee parhaillaan lausuntoa, jonka perusteella muun muassa Traficom tekee päätöksen mahdollisesta Britannian lentojen kieltämisestä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja Markku Tervahauta kertoo MTV Uutisille, että lausunto pyritään saamaan valmiiksi sunnuntai-illan aikana. 

Asiasta uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Tervahaudan mukaan THL on osallistunut sunnuntain aikana kansainväliseen kokouksiin, joissa arvioidaan Britanniassa leviävän uuden koronavirusmuunnoksen aiheuttamaa riskiä.

Useat Euroopan maat ovat kieltäneet tai suunnittelevat kieltävänsä Britanniasta saapuvat lennot uuden koronaviruksen muunnoksen pelossa. 

Tervahauta ei kommentoinut, aikooko THL suositella lausunnossaan Britannian lentojen keskeyttämistä uuden koronaviruksen muunnoksen vuoksi.

Sunnuntaina sosiaali- ja terveysministeriöstä kerrottiin, että asiaa tarkastellaan uudelleen maanantaina. 

Päätöksen mahdollisesta Britannian lentojen kieltämisestä tekee Traficom. Sosiaali- ja terveysministeriö koordinoi eri viranomaisten välistä toimintaa.

– Uskon, että tilannetta arviodaan vielä huomenna maanantaina useiden viranomaisten kesken, sosiaali- ja terveysministeriön valmiusjohtaja Pekka Tulokas kertoo.

Uusi koronaviruksen muunnos on tämän hetkisten tietojen mukaan helpommin leviävä. Tietoa siitä, aiheuttaako uusi muunnos vakavamman taudinkuvan, ei ole Tervahaudan mukaan ole vielä riittävästi.

– Tarkkana tilanteen suhteen tulee olla.

Lue myös:

    Uusimmat