Uusi ja helpommin tarttuva koronamuunnos herättää huolta: Hollannista löytyi yksi tapaus ja maa kielsi heti matkustajalennot Britanniasta

Koronaviruksen uusi muoto herättää huolta.

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson kertoi lauantaina, että koronaviruksen uuden muunnoksen takia ihmisten on Lontoossa sekä Englannin kaakkois- ja itäosissa pysyttävä kotona sunnuntaista alkaen. Koronaviruksen uuden muunnoksen kerrotaan tarttuvan aiempia muotoja helpommin.

Koronaviruksen uusi muunnos on herättänyt huolta myös muissa maissa. Hollannissa hallitus päätti sunnuntaina kieltää Britanniasta saapuvat matkustajalennot sen jälkeen, kun maasta oli löydetty viruksen uutta muunnosta oleva tartunta. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Lentokiellon on määrä olla voimassa 1. tammikuuta asti. Hollannin terveysministeriön mukaan viruksen uuden muunnoksen leviämistä on syytä rajoittaa mahdollisimman paljon, minkä vuoksi rajoitetaan myös matkustajaliikennettä Britanniasta.

Hollanti on keskellä viisi viikkoa kestävää sulkutoimien aaltoa, jonka myötä esimerkiksi koulut ja ei-välttämättömiksi katsotut kaupat ovat olleet suljettuina. Tartuntamäärät ovat olleet loppuvuonna nousussa myös Hollannissa, jossa nykyisten sulkutoimien on määrä olla voimassa tammikuun puoliväliin, AFP kertoo.

Noin 17 miljoonan asukkaan maassa on todettu tähän mennessä yhteensä noin 687  000 tartuntaa ja noin 10  500 koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Johns Hopkins -yliopiston seuranta. Viime päivinä uusia tartuntoja on todettu päivittäin yli 10  000.

Lue myös:

    Uusimmat