Kevään suuri siivousopas – lue kätevät vinkit

Auringonpaisteessa pölyt näkyvät aiempaa herkemmin, joten nyt on aika siivota koti putipuhtaaksi.

Siivoamisesta ei kannata ottaa stressiä. Katso näppärimmät siivousniksit ja kotisi on pian häikäisevän puhdas.

Suuren asunnon suursiivouksen voi jakaa useammalle päivällä, jotta voi välillä tehdä jotain hieman nautinnollisempaa.

Makuuhuone

Makuuhuoneessa on miellyttävä oleilla, kun lakanat ja tyynyt ovat kunnossa. Katso pesuohjeet tyynyn, peiton ja patjan puhdistukseen.

Lakanoista huolehtiminen on myös tärkeää. Asiantuntijan siivousvinkit: Vaihdatko lakanat riittävän usein?

Tekstiilit

Onko vaatteillesi tai esimerkiksi matolle läikähtänyt punaviiniä tai muita inhottavia tahroja. Pois, paha tahra: Katso ohjeet yleisimpien tahrojen poistoon.

Keittiö

Kahvipannu on usein ahkerassa käytössä, joten kannattaa puhdistaa pinttynyt kahvipannu etikan avulla. Näin helposti puhdistat pinttyneen kahvipannun.

Puhtoisessa uunissa on ihana valmistaa ruokaa. Puhdas uuni myös lämpiää nopeammin, joten säästät ruoanlaitossa aikaa. Likainen uuni puhtaaksi! Lue täältä ohjeet.

Etikalla saa poistettua muun muassa ikävät hajut pois pakastimesta. Katso mihin muuhun tämä ihmeaine kykenee.

Kylpyhuone

Sauna

Kesällä on ihastuttavaa viettää paljon aikaa saunassa, joten nyt vain mökin sauna puhtaaksi ja veteen pulahtamaan. Näin puhdistat saunan putipuhtaaksi.

Lasiset suihkuseinät

Useimmissa kotitalouksissa on nykyään suihkussa lasiset seinät. Näihin kertyy nopeasti vesiroiskeita ja muuta likaa, mutta niiden siivoaminen käy käden käänteessä näillä vinkeillä.

Suihkuseinän puhdistuksen lomassa voit myös kiillottaa kylpyhuoneen kromatut yksityiskohdat vauvaöljyn avulla. Näin se luonnistuu. Voit myös pestä kylpyhuoneen laatat höyryn ja pesutuotteiden avustuksella. Tiesitkö: Kylpyhuoneen laatat puhdistuvat vähällä vaivalla.

Viemäri

Onko viemäri vahingossa mennyt tukkoon? Ei hätää, tukkoinen viemäri aukeaa kotikonstein soodan ja etikan avulla. Täältä pääset lukemaan, kuinka se onnistuu!

Pihatyöt

Lumen jälkeen pihamaalta saattaa tehdä paljon erikoisia löytöjä. löydät paljon ihania vinkkejä puutarhan ja pihamaan hoitoon.

Mökki

Mökin siivous saattaa tuntua haastavalta työltä, mutta sen voi hoitaa myös ilman sähköjä. Katso täältä parhaimmat vinkit.

Jos kaipaat ideoita mökin kunnostamiseen tai virkistämiseen, katso vinkkejä Pientä mökkiremonttia-ohjelman sivuilta.

Muuta

Allergiakodin siivouksessa täytyy ottaa huomioon useita tekijöitä. Onko käytössäsi oikeat materiaalit? Näin sujuu allergiakodin siivous – järjestelmällisyys on valttia.

Ikkunat

Keväällä ei halua katsoa ulos likaisen ikkunan lävitse. Katso vinkit ikkunan siivoukseen täältä.

Huonekalujen tieltä siirtäminen

Puhtaan pyyhkeen avulla siirrät huonekalut näppärästi pois tieltä kevätsiivouksen ajaksi.

Aseta pyyhkeet huonekalun jalkojen alle ja siirrä tuote sitten pois normaalilta paikaltaan. Näin huonekalut siirtyvät nopeasti eteenpäin ja lattiaa naarmuttamatta.

Laatikot

Kaapit täyttyvät nopeasti turhastakin tavarasta. Nyt on aika laittaa vaatekaappi järjestykseen! Näin se onnistuu. Katso myös vinkit romulaatikon järjestelyyn.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja