Tiesitkö, että vauvaöljy taipuu siivousaineeksi? Katso yllättävät puhdistajat!

Tiesitkin varmaan, että sitruunasta, soodasta ja etikasta löytyy ratkaisu melkein kaikkiin siivouspulmiin. Luonnon yllättävät tehoaineet puhdistavat niin tahrat kuin pinttyneen liankin.

Apu ongelmaasi voi löytyä myös näistä arkisista aineista:

Vauvaöljy kiillottaa

Olet ehkä sivellyt vauvaöljyä lapsen pehmeän ihon lisäksi myös omalle ihollesi. Tämä on toki oiva tapa käyttää vauvaöljyä, mutta tehoainetta kannattaa hyödyntää myös siivouksessa. Vauvaöljyllä saat nimittäin hangattua kromipinnat säihkyviksi hetkessä! Kokeile esimerkiksi hanoihin ja tiskipöytään.

Pitkävartinen harja auttaa pölyjen pyyhkimisessä

Jätätkö ylähyllyn tai katonrajan pölyt pyyhkimättä, koska et ylety niihin kätevästi pölyhuiskalla? Ota avuksi pitkävartinen siivousharja! Kiinnitä pölyrätti harjaksiin kuminauhalla, ja saat kätevästi lisäpituutta, jonka avulla yletyt hankalimpaakin paikkaan.

Riisi puhdistaa kahvipapujen jämät

Jos olet kahvihifistelijä, kotoasi löytyy kenties kahvimylly. Myllyyn tarttuu jokaisen käyttökerran jäljiltä kahvipapujen rippeitä, jolloin myllyn raikkaus kärsii. Ongelma korjaantuu, kun jauhat myllyn läpi kourallisen keittämätöntä riisiä. Riisi imee itseensä papujen jämät ja epämiellyttävät hajut.

Hammastahna pelastaa naarmuuntuneen levyn

Hiero hammastahnaa cd- tai dvd-levyn pintaan sisältä ulospäin. Hammastahna ei saa olla geelimäistä. Huuhtele sitten tahna pois.

Maalarinteippi suojaa seiniä imurilta

Kun oikein innostut imuroimaan, saattaa imuri osua seinään kovallakin voimalla. Tämä voi jättää seinään tummia jälkiä. Voit estää jälkien ilmestymisen teippaamalla pölynimurin suuttimen ulkoreunat piiloon maalarinteipillä. Ongelma ratkaistu!

Haarukka pelastaa maton painaumilta

Painavat huonekalut jättävät erityisesti korkeanukkaisiin mattoihin ikäviä painaumia, jotka huomaa vasta, kun siirtää huonekaluja. Painaumiin löytyy kuitenkin helppo ratkaisu: haarukka! Pörrötä mattoa haarukalla painaumakohdasta juuria myöten, jolloin maton kuidut nousevat alkuperäiseen asentoonsa.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE – RealSimple)

Lue myös:

    Uusimmat