Etikka on monipuolinen ja ympäristöystävällinen puhdistusaine

Etikan avulla saa muun muassa poistettua ikäviä hajuja sekä puhdistettua useita kodinkoneita.

Etikka on yleishyödyllinen puhdistusaine, jolla saa puhdistettua talosta lähes jokaisen nurkan.

Kahvinkeitin

Kahvinkeittimen puhdistus vaatii hieman aikaa sekä myös suhteellisen paljon etikkaa. Kaada keittimeen noin 5dl väkiviinaetikkaa ja yhtä paljon vettä. Laita keitin käyntiin ja seuraa tilannetta, sillä kun puolet nesteestä on jo valuneet, tulee virta katkaista. Käynnistä keitin taas uudelleen puolen tunnin päästä ja anna valua loppuun. Tämän jälkeen kannattaa kahvinkeittimen läpi antaa valua parikin kertaa puhdasta vettä.

Seinät

Suihkuta etikkaa likaiselle seinälle ja anna vaikuttaa noin 15 minuuttia. Huuhtele ja kuivaa alue. Etikka tehoaa hyvin myös muun muassa homeen pesuun.

Pakastin

Lämmitä yksi desilitra vettä ja yksi desilitra etikkaa. Älä kuitenkaan anna seoksen kiehua liikaa. Aseta sitten etikkavesi laakeaan astiaan ja sujauta pakastimeen. Anna seoksen vaikuttaa pakastimessa ainakin yön yli ja huomaa, kuinka ikävät hajut katoavat etikkaseoksen mukana.

Kattilat

Paistinpannuihin ja kattiloihin tuntuu jäävän aina likaa. Pinttyneenkin lian saa kuitenkin pestyä, kun keittää astiassa kaksi desilitraa etikkaa ja yhden desilitran vettä. Muista laittaa sekaan myös yksi teelusikallinen suolaa ja anna seistä yön yli.

Kalkkijäämät

Pesukoneeseen ilmestyy ajoittain kalkkijäämiä, mutta ne saa onneksi poistettua etikan avulla. Kaada koneeseen neljä litraa etikkavettä eli kolme litraa vettä ja yksi litra etikkaa.

Lattia

Pese lattiat lisäämällä noin puoli desiä etikkaa yhteen sangolliseen kuumaa vettä. Luuttua lattiat muutoin normaalista. Älä kuitenkaan pese marmorilattiaa tai puulattiaa kyseisellä seoksella.

Lue myös:

Lähde: Real Simple

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat